Poslovni uspeh je skrit v zamrzovalni omari

Kaj sploh lahko imata skupnega poslovni uspeh in zamrzovalna omara? Na prvi pogled ne ravno veliko. Ampak jaz nisem človek prvega pogleda. Zamrzovalna omara je v najino družino prinesla še več svobode pri pripravi in shranjevanju zdravih okusnih obrokov. Se še spomnite, da smo včasih vsi doma imeli t.i. zamrzovalne skrinje? No, mi smo jo. Čeprav realno doma ni bilo prostora za njo. Ampak, ker smo jo morali imeti, je brenčala v spalnici tik ob postelji mojih staršev.

No, danes so zamrzovalne omare že skorajda šle v pozabo. Vsaj v moji glavi. Vse dokler mi ni počil film pri zadnjem zlaganju tetrisa s posodami, vrečkami in še ne vem čim v tistih ubogih treh zamrzovalnih predalih, ki jih ima naš hladilnik. Ključno za najino umirjeno življenje je namreč to, da imava vedno hrano skuhano na zalogo. Enolončnice, juhe, omake, slivovi knedli, curry, mehiška … pa za rezervo kak kos kruha in malo zamrznjenega sadja za smoothije, pa sladoled … in kako naj gre vse to v tri predale? Ne gre.

Rešitev bi bila, da hrane pač ne bi imeli na zalogi. Ampak to je rešitev za koga drugega, za naju ni. Nama je pomembno, da veva, kaj jeva in kaj jesta najina otroka. Da obrokov ne rešujemo z junk hrano. In ključno – da nama čez teden kuhanje in priprava hrane ne vzameta več kot 30 min, da smo že pri mizi. Se sliši preveč kičasto, da bi lahko bilo res? A-a. Ni. To pomeni, da ko kuhava, nikoli ne pripraviva samo za tisti dan, ampak dvojno ali trojno količino vsega.

Pomeni, da če nama kdo ponudi, da nam kaj skuha, da vedno rečeva:  ‘Jaaaaa, z veseljem.’ In nenazadnje pomeni, da sva iz tetrisiranja v treh predalih, presedlala na lepo novo zamrzovalno omaro Gorenje, ki zdaj skrbno čuva najin poslovnih uspeh.

Zakaj rečem poslovni uspeh? Zato, ker imava doma 2 lačna otroka, 2 lačna odrasla in 2 resna biznisa – vsak svojega. In če ti v tej kombinatoriki vidiš prostor ob jutranji kavi za glasovanje o tem, kaj bomo pa danes jedli, jaz tega ne vidim. Ni šans. Zato pa ob tej isti kavi rečeva – danes imamo to in to. In se vedno strinjava. Pika. Stop. Zdaj pa naloga zate …

  1. Ali ti priprava hrane vsak dan vzame več kot eno uro časa?
  2. Ali ti je ob vprašanju, “kaj bomo pa danes jedli”, slabo?
  3. Ali se ti zdi, da vsak dan jeste eno in isto hrano in nimate idej, kaj narediti, da se nehate ponavljati?
  4. Ali se ti dvignejo lasje, ko že štirinajstič slišiš: ‘Maaaami, lačen sem.’

Je bil vsaj na eno od vprašanj odgovor DA?

Potem te toplo vabim, da si vnaprej organiziraš pripravo hrane, saj s tem pridobiš čas, umirjenost in kakovost prehrane. Zna bit, da se vam bo prej ali slej pridružila zamrzovalna omara, a nič zato. Ti se takrat samo spomni, da v njej hraniš svoj poslovni uspeh. Ja? Tule pa sem zapakirala točno to in še par drugih idej za realizacijo, če delaš od doma in še vedno ne najdeš ravnovesja med delom in vsemi opravki, ki te čakajo. Da o prostem času niti ne govorim: https://sanjakrizan.si/sos-program/. Se vidiva na drugi strani!

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.