Obstaja brezplačna čebela, ki zate zbira email naslove idealnih strank

Veš, kako priti do email naslovov svojih idealnih strank?

Vem, to je bolečina vsakega podjetnika in podjetnice, ki se znajde na tem svetu s svojo super rešitvijo (govorim o storitvi ali izdelku, NIMA VEZE) za svoje stranke … ampak strank pa od nikoder. Celo ve, kdo so, ampak nima pojma, kako jih spraviti na svojo mailing listo.

No, obstajajo različni načini, kako se to naredi (kot vedno, ne?).  In danes ti želim povedati o enem, ki res, res, res deluje: BREZPLAČNA VSEBINA za tvoje idealne stranke. Po angleško se temu reče freebie.

Jaz pred dobrim letom pa pol nisem imela pojma, kaj to je. In ko sem prvič slišala za to čudo, sem si napisala freebee. Ampak, samo toliko, da veš, to ni brezplačna čebela. Ne ne. To je pač brezplačna vsebina.  Danes zelo dobro vem, kaj je freebie in kako se to napiše. In o tem učim svoje stranke, ker mi izkušnje kažejo, da brezplačniki super delujejo, ko gradimo bazo svojih strank.

To pomeni, da nekaj svojega znanja, izkušenj in talenta zapakiraš v brezplačno vsebino – lahko je to dokument, lahko je to video, lahko tudi kaj tretjega, in jo ponudiš tistim ljudem, ki so tvoje potencialne stranke. V zameno za to vsebino ti dajo svoj email, ki ga pozneje uporabljaš za komunikacijo z njimi (to pomeni, da se z njimi zares povežeš).

Simpl, ne?

Je in ni.

Dober, torej delujoč freebie upošteva kar nekaj zakonitosti:

  • da ni predolg;
  • da so v njem vsebine, namenjene strankam, in da je avtor šele na koncu;
  • da ga uporabijo/preberejo “na dušek” in si ga ne shranijo za “ko bo čas in mir” (ker to pomeni, da ga nikoli več ne bodo odprli. Škoda, a ne?);
  • da lahko to znanje takoj uporabijo (in to mislim čisto resno);
  •  da izvejo, kaj lahko pri tebi sicer dobijo (kdo si in zakaj jim prav ti lahko spremeniš življenje).

Fajn je, da je lep. Pa da je berljiv. Pa da te posrka vase. In še in še in še.

Si ti že kdaj ustvaril/-a svoj freebie? Če nisi, pa si želiš pri tem pomoči, ti jo ponujam v spletnem tečaju OBJAVE NA IZI. Klikni tukaj in se veselim, da tudi tvoja email baza začne lepo rasti: https://sanjakrizan.si/objave-na-izi/. Pa ne samo to. V tem super uporabnem tečaju te naučim tudi pisati objave, ki zares prodajajo. Dve muhi na en mah, a?

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.