Facebook in Instagram lahko jutri zgineta

A se še spomniš, kakšno je bilo življenje, preden so v naša življenja vstopila družabna omrežja? Mogoče smo šli lahko celo na stranišče brez družbe. Ne glede na to, kako moteča so včasih lahko, imajo pa tudi kar nekaj prednosti. Predvsem za gradnjo biznisa.

Ampak … (vedno se najde kakšen ‘ampak’, a ne?). Ne pozabi, da sta FB in IG brezplačni platformi. In tu in tam se lahko zgodi, da pač spokata na počitnice. Pa ne samo to, lahko se zgodi, da komu ukradejo profil. Ali pa, da te blokirajo in ne moreš več do svojega profila.

Marsikaj se lahko zgodi. No, včeraj se je (vsaj meni) zgodilo, da od popoldan ne morem dostopati do FB, niti do IG, kot tudi ne do FB Messengerja. Oho, pa tudi Whatsup mi ni delal.

Seveda sem pomislila:

  • aha, ziher to nekaj optika ne dela (ali pa nisem plačala računa, pa vem, da imam trajnik in to ne more biti);
  • mogoče pa moj telefon ni ok, ker bo kmalu star eno leto;
  • jooooj, pa morala bi posodobit laptop in ignoriram tisto ikonico (…)

Torej vse prej kot to, da morda samo FB in IG ne delata. Ker sta mi ti dve platformi tako samoumevni, da pač vedno delata. Če delata, a ne?  Pogosto pridigam o tem, da naj se ne jezimo na politiko FB in IG, ker sta tako ali tako brezplačna in da smo lahko hvaležni, da ju lahko izkoriščamo, kot ju.  In da kako pomembno je, da imamo email bazo, ki je dejansko naša.

No, potem, ko pa platformi padeta dol, jaz vseeno čukasto gledam in se sprašujem, če je to sploh možno. Je. Zato naslednjič, namesto da se jezimo, predlagam, da smo hvaležni za platforme, ki jih uporabljamo za naš biznis, ker niso samoumevne. Da jim v mislih rečemo: hvala, ker ste.  Ko ste.  Ko pa niste, je to gotovo čas za odklop, umiritev, odmik od vsega.

V moji skupini Brezpogojno odločeni smo se na drugačen način odmaknili – na Zoom, kjer smo vodeno pisali dnevnik na temo odpuščanja. Kako času primerno, ne? Na koncu smo odpustili tudi FB in IG za nedelovanje. Ja, tudi dnevnik pišemo skupaj v brezpogojnih. Enkrat na mesec, na eno temo. Jaz postavim vprašanje, vsak zase v svoj dnevnik piše. Ti povem, krasna energija ustvarjalcev online tečajev in članstev. Si tudi ti to? Poglej če je morda ta družina zate: https://sanjakrizan.si/brezpogojno-odloceni/

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.