Tisti, ki najprej poskrbi zase, je egoist in ignorant

Tako. Da smo si na jasnem. To je prevladujoča miselnost današnje družbe. Ker, kdor potreb drugih ne postavlja pred svoje, ta je čudak, egoist in enostavno ne premore niti kančka empatije.

No, kar nekaj časa sem verjela, da moram najprej poskrbeti za vse druge, šele nato sem na vrsti jaz. Za prijatelje, sodelavce, sosede, naključne mimoidoče na cesti. Skratka, najprej so vsi drugi, potem jaz.

In da se razumemo, nisem si jaz tega izmislila. Otrok se največ nauči z opazovanjem in prisežem, da sem jaz bila res dobra opazovalka.

Sčasoma pa me je življenje pripeljalo do spoznanja, da to nikakor ne drži. Moja prepričanja so me pripeljala na rob izgorelosti. Veš tisti zadnji rob, na katerem si s to kugo sodobnega časa zreš iz oči v oči. Po eni strani imaš občutek, da je vse pod kontrolo in se ti nič ne bo zgodilo, po drugi strani pa ti nek mali tihi glasek pravi, da se vse to ne bo dobro končalo.

In k sreči je bil ta mali glasek dovolj glasen. Ker je imel prav. To se nikakor ne bi dobro končalo. Nobena burn out zgodba ni enostavna in res sem ponosna nase, da sem si takrat dovolila sprejeti pomoč psihoterapevtke, ki je bila obenem tudi moja biznis coachinja – Nika Deu. To je bila moja naložba za celo življenje.

Z Niko sem postavila nove temelje. In na teh temeljih gradim še danes. Potrditve ne iščem več zunaj sebe, ampak jih znam najti v sebi. Čas si znam v nulo razporejati tako, da ga imam vedno dovolj za vse, kar si želim.

Med pomembnimi in nujnimi nalogami večinoma jadram z lahkoto. In poslovno zasebno ravnovesje zdaj zares živim. Kaj pa ti? Si znaš poiskati pomoč takrat, ko vidiš, da se predolgo vrtiš v krogu?

Če je tvoj trenutni izziv to, da želiš s svojim biznisom ustvariti še več in veš, da so tvoje stranke na socialnih omrežjih, pa vseeno ne veš, kako so njih … sem tu, da ti pomagam. Prav zate sem ustvarila spletni tečaj OBJAVE NA IZI, ki ti je dostopen tukaj: https://sanjakrizan.si/objave-na-izi/. Nič lažjega kot to, da ti pisanje objav in spreminjanje sledilcev v kupce postane »izi« (je videti, da redno berem Pipija in Melkijada, ne?).

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.