Najprej zato, ker nočem razkrivati svojega zasebnega življenja, potem zato, ker se mi zdi, da to tako ali tako nikogar ne zanima. Pa tudi zato, ker ___________________________________ .

Si to ti?

Če slučajno si, je vse ok. S tabo ni čisto nič narobe. Nočeš deliti slik otrok na socialnih omrežjih? Ni ti treba. Nočeš pokazati vsakega svojega krožnika? Ni ti treba. Nočeš vsakega glavobola in novo odkrite gube deliti s svetom? Ni ti treba. Nič ti ni treba. Ker nič od tega ne govori o tem, kdo ti v resnici si. Ne govori o tem, kako izbiraš svoje misli in ustvarjaš svojo realnost. Ne pove veliko o tem, ali te je strah prihodnosti. Niti ne daje občutka, kako se soočaš s svojim uspehom, s svojim neuspehom.

Nič od tega ne pokaže tvojega srca. Sledilci pa iščejo tvoje srce. In to, kako bo tvoje srce spregovorilo na socialnih omrežjih, je odvisno samo od tebe. Ti si postavljaš pravila in ti si izbiraš, kako se pokazati na socialnih omrežjih. Torej ne, nikar ne delaj proti sebi, ker je nekdo tako rekel. Ne posnemaj, če se ti zdi, da nekomu nekaj deluje.

Bodi ti. Vse dokler boš ti ti, z napakami, solzami, veseljem, navdušenostjo … bodo sledilci, potencialni kupci vedeli, da si tu. Da si z njimi. Da si ob njih. In da si morda le kakšen korak pred njimi, ker imaš neko rešitev.

Pa še nekaj je res. Ne glede na to, kako zelo se odmakneš od vsebin svojih objav in jih pišeš “dokumentarno” ali pa “objektivno” … tvoji sledilci že v eni sami besedi lahko začutijo tvoj strah, tvoj dvom, tvoje navdušenje. Naše objave nosijo našo energijo, pa če to hočemo ali nočemo. Zato se sprosti in piši. Poskrbi za to, da si ok, ko pišeš. Najdi način, da se spraviš v boljšo energijo, če ravno nisi v najboljši.

Ampak bodi tu. Ne izgini. Ne pobegni. Ne pokrij se z deko čez glavo. Drži prostor svoji temi, svoji strasti. In to ni tako zelo težko, če si tako izbereš. Je res? Ti je odleglo? Če ti ni in če imaš še vedno grenak priokus, ko  pomisliš na svojo zgodbo na socialnih omrežjih … potem se vrni in preberi od začetka. Ti postavljaš pravila, ti izbiraš meje. In s tem ni nič narobe. Ti nisi on, nisi ona. In ni ti treba biti.

P.S. Ta fantek na fotki ni moj otrok. Sposodila sem si ga. Svojih otrok, slikanih spredaj v obraz, ne objavljam na socialnih omrežjih. Ker je to moja izbira.

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.