Kdo je pripravljen za samostojno pot?

Vprašanje, če je kdo kdaj čisto zares. Zdi se podobno vprašanju, kdaj smo pripravljeni v svoje življenje sprejeti otroka. Ali pa vprašanju, kdaj je otrok pripravljen za šolo.

Čisto zares smo pa nekateri bolj, drugi pa manj pripravljeni tudi takrat, ko skočimo in z zaupanjem odpremo s.p. Danes delim s tabo razmišljanje o tem, kdaj je čas, da skočimo iz trenutne službe na svojo pot. Iz prve roke, seveda.

Pozimi sem poslušala predavanje dr. Kellerja, enega bolj znanih Waldorfskih pedagogov. Poslušala sem ga v sklopu predavanj, ki jih Waldorfska šola Ljubljana organizira za starše bodočih prvošolcev. Čudovito predavanje – tako hvaležna sem, da imam možnost prisluhniti takšnim strokovnjakom. Pravi navdih so mi. Dr. Keller je danes odgovarjal tudi na vprašanje, kdaj je otrok pripravljen za šolo. Na splošno zagovarja mnenje “the later the better”, pa vendar se nasloni na 3 vidike:

  • intelektualnega,
  • socialnega in
  • emocionalnega.

Te to na kaj spominja? Mene spominja na to, kdaj smo potem v življenju pripravljeni stopiti na svojo biznis pot. Nekateri gredo direktno, nekateri smo prej še kakšno desetletje v službi, nekateri nikoli ne zberejo poguma. In seveda nekateri si sploh ne želijo tega. In kako vemo, ali smo zares pripravljeni?

INTELEKTUALNO

Imamo veščine, da se lahko gremo svoj biznis? V znanje in izkušnje s področja tvoje strastne ideje ne dvomim. Je pa relevantno vprašanje, ali bomo svojo idejo znali zapakirati v ponudbo in jo dejansko tudi prodati.

SOCIALNO

Smo se obdali z ljudmi, ki bodo zaupali v našo novo pot? Ali bolj pričakujemo, da bodo naši najbližji zaupali in prepoznali v naši ideji enak ali pa še večji potencial kot mi?

EMOCIONALNO

Kako trdno stojimo za svojo odločitvijo. Se odločamo iz strahu in nemoči v trenutni službi ali iz zaupanja v svojo idejo in svojo novo poslovno pot?

Mogoče malo poenostavljeno. Ampak daleč od resnice ni. Mnogo podjetnic in podjetnikov je že šlo “skozi moje roke”. In če katera od teh treh kategorij ni štimala, smo jo morali najprej skupaj na novo zgraditi, potem pa delati korake naprej. Pogosto slišim, da ljudje ne bi več hodili v službo, zares pa ne vedo, kaj bi počeli. Radi bi delali manj in zaslužili več – vedno sem strastna navijačica tega koncepta, ampak ne pozabi, da temelji na neki tvoji biznis ideji, za katero verjameš, da ima potencial.

Ni štos v tem, da pobegnemo od nekod. Štos je v tem, da se okrepimo, še preden odidemo.  Da si pripravimo teren. Da si zgradimo in razdelamo idejo, naberemo nekaj znanja in predvsem obdamo z zaupanjem. Z veliko zaupanja in ljubezni. Potem pa samo še skok, a?

Jaz te lahko podprem, če je tvoja ideja takšna, da jo je mogoče spakirati v online tečaj. Potem moja strast dobi veter v jadra. Že veš, kaj je tvoja strast? Kaj je tisto, o čemer lahko govoriš non stop? O čem ljudem že danes deliš neke nasvete, obenem pa si še vedno od ponedeljka do petka od osmih do štirih in še kdaj kaj dlje, v službi? Morda danes za začetek začneš z mojim brezplačnim vodnikom 4 koraki od ideje do prodanega spletnega tečaja. Tukaj te čaka: https://sanjakrizan.si/brezplacni-vodnik-4-koraki-do-spletnega-tecaja/.

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.