Pravo svobodo občutiš na porodniški in nikoli več

Tako zelo sem se veselila porodniške tudi zato, da bi naredila reset v glavi. Da bi se malo spočila od službe. Od neprestanega lovljenja rokov, od doseganja ali nedoseganja ciljev. Od norega korporativnega sveta. Od podrejenih in od nadrejenih. Predvsem pa od tega, kdo sem bila jaz v službi.

Pa ne me narobe razumeti. Imela sem fajn službo. Vsak dan sem se ogromno naučila in iz leta v leto se je posoda mojega znanja in mojih izkušenj širila. Pa vendar. Človek se nasiti vsega, tudi lepega. Tako se je zgodila prva porodniška s Frido in potem druga, s Frankom. Takrat sem si mislila: »To je moja zadnja porodniška, nikoli več takšne svobode.«

Zares sem globoko v sebi verjela, da nikoli več ne bom mogla biti po cel mesec ali več na morju. Da ne bom imela časa za vse, kar rada počnem in v čemer zares uživam. Verjela sem, da nimam druge izbire, kot da se vrnem v službo in nadaljujem tam, kjer sem končala. In da če mi služba kdaj ne bi bila več všeč, da jo pač zamenjam s kakšno drugo. Mislila sem, da je porodniška edini način, da se odklopiš od vsega, kar ti ni všeč, ampak le za kratek čas.

Vse to je bilo res. V realnosti, ki sem jo takrat živela. Danes očitno živim v neki drugi realnosti. V njej imam svobodo, da sem lahko na morju, kadar mi srce poželi. Recimo v februarju sem živela 20 dni na morju. Danes ti pišem s prekrasnim pogledom na morje. Časa imam za vse dovolj. Vse, kar si želim početi, se nekako zloži v moj urnik.

Delam to, v čemer res uživam in komaj čakam, da ujamem čas za ustvarjanje.

Svoboda ni nekaj, kar nam da dojenček oziroma nosečnost. Svobodo si lahko ustvarimo samo sami. Za čisto vsakogar si želim, da zaupa, da obstajajo različne realnosti. Da je vse mogoče. Da si je najprej treba želeti, potem pa zaupati. In jaz te pri tem z veseljem podprem.

Zaupaš v to, da imaš tudi ti lahko neomejeno dni dopusta? In da obstaja svoboda onkraj porodniške? Lahko si jo ustvariš na različne načine. Eden izmed načinov je vsekakor to, da iz tega, kar že danes znaš, ustvariš online tečaj. Tukaj te brezplačno vodim in ti odgovarjam na vprašanje, kako to narediti: https://sanjakrizan.si/brezplacni-vodnik-4-koraki-do-spletnega-tecaja/.

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.