Samo še te tri dni preživim z mulci, pa zmagam

Odštevaš do konca šolskega leta? So otroci že utrujeni, ti pa še bolj? In je edina tvoja misel, samo še 4 dni? Štekam te, res te. Ker se je v junij zgrnilo že 18 dni februarja, 12 dni aprila, 18 dni maja in še kak dan iz julija. Nadoknaditi vse za naprej in za nazaj pa ni tako enostavno.

Srečo imam (no, ne ravno srečo, to je moja izbira), da je moj otrok v prvem razredu malo drugačne šole, kjer je pritiska in lovljenja sistemskih zahtev bistveno manj. Ampak vseeno je veliko vsega v juniju. Prav je, da si to priznamo. Čudno leto je za nami.

In vem, kako prav bodo prišle počitnice, tiste prave, ko se odklopiš. Odklopiš od svojih misli. Od obveznosti za otroke. Od rokov za stranke. Tako zelo zelo prav bo to prišlo.

Najpogosteje pa se zgodi, da se začnemo odklapljati tam en šesti dan dopusta. Potem smo nekaj dni odklopljeni, potem pa se že priklapljamo nazaj in spet ni prijetno. Z mislimi smo počasi že nazaj v službi in energija, s katero smo se napolnili na počitnicah, že počasi odteka.

Živo se spomnim, da je bilo pri meni enako. Pa čeprav takrat sploh nisem imela otrok. Le do ušes sem bila vpletena v korporacijske aktivnosti. Spomnim se, da sem zadnje dni dopusta bila pogosto z mislimi v službi.

Danes je drugače. Sem sama svoja šefica in uživam na poti svojega poslanstva. In veš kaj? Morda je še težje. Ker eno je odklopiti se od nečesa, kar je tvoja služba. Drugo pa je odklopiti se od svojega poslanstva. Ker poslanstvo je v nas in nas žene naprej. Do še več ljudi, s še več različnimi pristopi, da jim pomagamo. Ustaviti se sredi tega? Uhhhh, težko.

Ampak se da! Res se da. Morda se moraš prva leta na svoji poti prav potruditi, da se odmakneš od svojega biznisa. Potem pa gre to vsako leto lažje. Sploh če se zavedaš, kako pomembno se je ustaviti. Takrat se napolnimo z energijo, da gremo lahko še bolj lahkotno in učinkovito naprej. Saj poznaš tisti rek – »slow down to speed up«, ne? Zdaj, ko sem na svoji poti, šele razumem, kaj pomeni.

Poletje prihaja. Ustavi se za kak teden. Dva. Da se napolniš. Potem pa hop naprej. Vse te bo počakalo. Ti pa se lahko vrneš s počitnic z veliko več umirjenosti, jasnosti in strukture, kar lahko nastane samo takrat, ko se odmakneš.

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.