To ni razglednica iz Goriških brd

To je  razgled, ki sva ga danes imela z mojim možekom po 236 letih na kosilu sama, brez otrok. Vsaj zdi se, da je minilo toliko let od zadnjega takšnega kosila. In ne, nihče od naju ni praznoval rojstnega dne. Nobene obletnice nisva imela. Prav nobenega razloga, da si privoščiva mini odklop v prelepih Brdih.

Sva si pa kosilo izbrala. Pustila Frido in Franka za nekaj uric pri baki in dedi. In se odpeljala. Uhhh, kako paše biti malo v dvoje. Celo Italijani pri sosednji mizi me niso zmotili, ravno nasprotno – pogrešala sem jih že, prisežem. Niti to, da naju je gospa najprej ene 10 min pozabila postreči in se je potem še ne vem kolikokrat opravičila. In ta pogled. Ta pogled lahko gladko konkurira pogledu na morje. In to rečem jaz, ki sem do ušes zaljubljena v morje. A bodimo iskreni – tu vlada en tak poseben zelen mir, ki ima tudi svoj čar.

Midva pa sva:

  • planirala kam bomo šli za tista dva vikenda, ki sta nam še ostala do septembra (ja, vem, da je 30. maj, ampak tak deficit potepanja čutim, da smo hitro popolnili vse tedne v poletju);
  • se pogovarjala o njegovih in mojih biznis korakih in kaj naju muči;
  • nazdravila na Vaneta, ki se je danes ponoči rodil najinima Ivi in Juretu;
  • bila tudi tu in tam v tišini, združena v tem lepem pogledu.

Najini kanglici sta zdaj polni. Peljemo se domov v Ljubljano. Franko prešteva tunele. Frida ovčke. Jutri je ponedeljek. Dan v tednu, ki ga obožujem na poseben način. S polno kanglico bo še lepši. Takole privat in v biznisu. Ponedeljke v spletni coaching družini brezpogojno odločeni začnemo z eno uro skupnega dela na planiranju, sprejemanju strateških odločitev, pripravi korakov za naslednje dni, tedne. Ključno je, da delamo na razvoju svojega posla. Mi pa navadno vse prehitro bezljamo naprej in gasimo požare.

Uspešen biznis pa zahteva, da:
1. Se znaš ustaviti in pogledati par korakov naprej.
2. Znaš smer prilagoditi svojim spremembam in spremembam na trgu.
3. Preverjaš, od kod prihaja denar in kaj še lahko narediš, da ga bo še več.

Sliši se brezveze, a? Ampak je vse prej kot to. Biti polno prisoten v svojem biznisu ne pomeni samo rednega pisanja objav, odgovarjanja na povpraševanja in prodaje svoje ponudbe. Polno prisoten v biznisu je podobno kot polno prisoten v partnerski zvezi. Če nisi pri stvari, ti partnerstvo in biznis spolzita iz rok. Razmisli, si vzameš vsak teden kakšno urico časa za strateške premisleke o svojem biznisu? Priporočam, zelo. Ok, lahko tudi 20 min, vsaka minuta šteje.

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.