“Crveno slovo, danas se ne radi”

Moram priznati, da tega stavka še nisem slišala v slovenščini, zato se mi ne zdi fer, da bi ga na vrat na nos prevajala. Ampak, saj se razumemo, ne?  Nedelje in prazniki so dnevi, ko so si ljudje dovolili ne delati. Ker so se nekoč nekje naučili, da je tako prav. In morda celo, da jim pripada. Čeprav čisto zares, jaz imam vedno, ko to slišim, občutek, da pravzaprav bi delali, ampak da se ne sme.

Že od nekdaj velja, da kdor ne dela, naj ne je, in temu primerno imamo v celičnem spominu zapisano, kako pomembno je, da delamo, veliko delamo. Brisanje in spreminjanje celičnega zapisa pa ni enostavno. Naučiti se, da ti pripada reden počitek in da je načrtovanje počitka enako, če ne celo še bolj pomembno kot načrtovanje biznisa. Iskreno, jaz se na ‘crvena slova’ ne oziram prav preveč.

Nedelja ali praznik – če si izberem, da bom takrat nekaj naredila za biznis, naredim. Meni je pomembno, da si izberem. Pa seveda to, da vem, da si tudi počitek in ne-delo skrbno, skorajda religiozno načrtujem. Tako ob petkih recimo ne delam in z veseljem naučim tudi tebe, kako priti do dnevov v tednu, ko ti enostavno ni treba delati (če le imaš idejo/produkt/storitev, ki lahko zaživi online, če ne, potem nisem pravi naslov zate).

Kako resno pa ti jemlješ ‘crvena slova’? Si znaš vzeti čas zase in si dovoliti tudi nekaj ur počitka na teden? Sem prepričana, da ti prosti dnevi prinašajo novo energijo in nov zagon tudi za delo.

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.