Ja? Pa si se res? Ti, ki imaš svoj biznis in 127 idej v čakalni vrsti za realizacijo? Pa “to do” listo polno, da vse leti z nje, ti pa da bi se ustavil/-a? Prazniki so odlična priložnost, da malo ujameš svoj rep. (To o repu sama sebi rečem, ko se želim umiriti).

Da nadoknadiš zamujeno. Pripraviš tisto ponudbo, ki se ti plete v mislih že kak mesec. Pospraviš maile in si urediš tiste papirje, ki čakajo. Pogledaš tiste 3 shranjene objave, za katere veš, da so pomembne. In tisti webinar, plačan, ampak nikoli pogledan. Vem, vse to vem. Tako zelo te čutim. Ampak ne bom ti rekla, da je to edina pot. Žal (saj veš, da sem ljubeče sitna).

Ravno nasprotno. Povedala ti bom, kar globoko v sebi že veš. Prazniki so zato, da se odmakneš. Da se končno greste z otroki tisto igrico, ki jim jo že dolgo obljubljaš. Da končno primeš v roke knjigo, ki jo je vmes že napadel prah. Da greš ven na zrak, v gozd. Da si kaj dobrega skuhaš. Da delaš nič.

O ja! Da delaš nič. Prav nič.  Sediš in samo si. Ali pa ležiš in samo si. Ker veš kaj, po prvomajskih praznikih bo vse točno tam, kjer je bilo včeraj. S to razliko, da imaš ti takrat lahko prazne baterije ali pa totalno napolnjene s svežo energijo.

Si lahko dovoliš odklop? Umik? Stran od računalnika? Celo stran od telefona? Ja, vem, vem. Misliš, da jaz nisem na istem kot ti? Misliš, da jaz nimam treh plačanih izobraževanj, ki mi sedijo na glavi, ker se jih še nisem lotila (in komaj čakam, da se jih lotim)? Misliš, da jaz nimam “to do seznama”? Imam. Vse to imam. Vedno. Imam pa tudi zavedanje, da je odklop zelo pomembna biznis strategija. Da se je dobro umakniti in prepustiti. Da se je dobro zavestno umiriti. Kak dan početi nič.

Ni treba, da je to en teden. Ampak vsaj par dni zaporedoma? Toliko, da baterija spet postane zelena? Prisežem, da z zeleno, polno baterijo lahko po praznikih narediš vse hitreje in boljše.

Želim uvodni klic

Podarim ti brezplačen tečaj:

NAUČI SE pisati objave, KI PRODAJAJO izdelke in storitve

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.