Ročna zavora v tvojem biznisu si najbrž ti

Veš, kdo v tvojem biznisu zateguje ročno, da ne spelješ hitreje? Kdo ti prižiga rdečo luč?

Vem, da veš. Tisto in ono, pa tisto drugo. No, pa malo je tudi na tebi odgovornosti. Ne da? To tudi priznaš. Jaz vem, da je nenačrtovanje biznisa ena takšna velika in pomembna ročna zavora marsikaterega biznisa. Ne vem kako je s tvojimi načrti, ampak razmišljanje o razvoju biznisa, o tem kako naprej, kaj ja, kaj ne, kaj je naslednji korak, kaj delati drugače – za vse to jaz iz izkušenj vem, da v biznisu tako zelo radi odlašamo (ali pa niti ne vemo, kako bi se tega lotili).

To vprašanje lahko tudi poenostavim: koliko ur na mesec porabiš za strategijo. Pa ne mislim tisto kot so nas/vas učili na faksih.

Ampak tisto konkretno:

  • Kaj je moj fokus ta kvartal, kaj delam septembra in kaj decembra?
  • Kako deluje moj tim, kje potrebujem več podpore, kdo mi lahko pomaga uresničiti načrte?
  • Kdaj je čas, da naredim nekaj novega, nov program, nov freebie, nov tečaj?

Veš, take stvari mislim. In ne se zdaj prosim pokrit z deko čez glavo. Ker to je pomembno. In za to si v biznisu NE VZAMEMO ČASA. Zdi se, da enostavno ni nujno.

To, da ni nujno, še ne pomeni, da ni pomembno. In točno te naloge, ti plani, ti premisleki so tisto, kar te pelje v biznisu naprej, ali pa ti neprestano drži zategnjeno ročno zavoro. Ali pa ti prižiga rdečo luč.

In ker imam preveč izkušenj s podjetniki in vem, kako pomembno je, da pičimo naprej brez zategnjene ročne, ti polagam na srce, da ne delaj tega sam/a. Vem, da je težko in zoprno.
Zato v moji družini brezpogojno odločeni točno te plane/premisleke/brainstorminge sami s sabo, v resnici pa skupaj, delamo vsak ponedeljek.

Kaj točno to pomeni? Pomeni, da se dobimo na Zoomu in eno uro zavestno namenimo temu, da vsak na svoj biznis gledamo od zunaj. Da naredimo kak premislek, ki ga že dolgo odlagamo. Da končno sprejmemo odločitev, s katero predolgo odlašamo.

Ne, to niso tiste neke najbolj ljube naloge. Sploh ne. To so tiste take zoprne žabe, ki jih nikakor ne moremo pojesti sami. Potem pa v skupni energiji nekako steče. In predstavljaj si, da to narediš štiri krat na mesec. Veš ti kaj je to? To je noro koristno podarjen čas tebi in tvojemu biznisu.

In ja, tudi ti si lahko v tej brezpogojni družbi. Vedno se lahko prijaviš tukaj: Spletno članstvo BREZPOGOJNO ODLOČENI

Na drugi strani te čakamo jaz in najboljša družba podjetnikov in podjetnic, ki danes vedo, da jim na poti ni treba biti sami.

Močno navijam zate,
Sanja

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.