Ta prekleta S.P. kratica ne pomeni, da znaš in zmoreš čisto vse

Vem, kaj slišiš vsakič, ko ne veš, kako naprej – naredi tisti en naslednji mali korak. Ti pa v sebi kričiš “ne omenjaj mi naslednjega malega koraka”. Če do včeraj ne veš, kaj je tisti famozni naslednji korak, ki bi ga naj naredil/a, kako za boga lahhko zdaj veš, kateri je. Razumem te, ker sem ta stavek o naslednjem koraku slišala nešteto krat. In si neštetokrat mislila svoje, ko se mi ni sanjalo, kam naj se obrnem, kaj naj naredim. S tabo je vse ok. In nič ni narobe, če ne veš, kaj je tvoj naslednji korak. To, da si s.p. ne pomeni, da znaš in zmoreš čisto vse.

Točno vem, da se ti skravžljajo lasje, ko ti nekdo reče, da naredi samo tisti mali naslednji korak. Ali pa se ti oči avtomatsko najstniško obrnejo navzgor. Se samo namrščiš in si misliš svoje?

Naj te najprej pomirim. Vse to je normalno. In ti si ok. Resno. Pa ne samo zato, ker je vse, kar sem zgoraj napisala veljalo zame še nekaj let nazaj. O ja, zato pa še v telesu čutim odpor, jezo in “blah” občutek ob tem, ko nekdo reče “naredi tisti naslednji korak, ne stoj na mestu, ti že veš, kateri je”. Lepo te prosim. Nič ni narobe s tabo, če ne veš, kateri korak je to. Res ne. Čisto zares je vse ok.

Korak že. Za vsak korak navijam. Ampak sori, no. Če do včeraj ne veš, kako naprej, zdaj pa naj kar veš, ker je nekdo rekel, “just do your next small step”. In ne, ne hiti brati in ne preskakuj stavkov, ker ti tudi jaz ne prinašam tega naslednjega koraka. Ne bom ti rekla – glej, točno to je tvoj naslednji korak – ker te še ne poznam in ne morem vedeti. Ne glede na to, da imam močno razvito intuicijo, vseeno nimam kristalne krogle, v kateri bi te videla, res ne.

Te pa znam slišati in videti, ko mi ti to dovoliš.
Ampak najprej to dovoli sebi.
Dovoli si vprašati.
Dovoli si poiskati podporo.
Dovoli si poiskati strukturo, v kateri vedno veš, kaj je tvoj naslednji korak.

Dovoli, da te nekdo nauči jasno predstaviti svojo idejo, ponudbo.
Dovoli, da ti nekdo pokaže, kako se lansira spletni program, spletno članstvo.
Dovoli, da ti nekdo pove, kaj lahko narediš drugače, da bo tvoj biznis končno polnil ne samo tvoje srce, ampak tvoj TRR.

Ker ne, ta prekleta S.P. kratica ne pomeni, da moraš sam/a.
Ne pomeni, da če si S.P., da vse veš.
Ne pomeni, da ti ne sme nihče pomagati.
Ne pomeni, da znaš definirati, kdo je tvoja ciljna stranka.
Ne pomeni, da si znaš prav postaviti cene.
Ne pomeni, da obvladaš vse, kar ti ponujajo socialna omrežja.

S.P. pomeni, da imaš super idejo, da imaš morda že super zastavljen biznis, ampak ne pomeni, da si Super Podjetnik/ca, ki že zato, ker nosi v AJPESU ti dve črki, nosi tudi na TRRju ponos in varnost.

Saj veš, da je na trgu ogromno načinov, da si pomagaš.
Mentorjev, coachev, programov in tečajev je res veliko.
Več kot kdajkoli v zgodovini.

Nisem nujno jaz naslov zate. Sem pa tu, da ti pomagam iz tvojega biznisa v online svetu ustvariti več prihodkov in več prostega časa. Če iščeš to, sem tu zate z vsem srcem in vso svojo ljubečo sitnostjo (o ja, ko ob meni veš, kaj je naslednji korak, ti ne dam miru, dokler ga ne narediš).

Tu sem zate. Javi se mi na sanja@sanjakrizan.si in mi povej, kaj je trenutno tvoj biznis izziv, potem pa naju čaka zoom kavica, da vidiva, kaj lahko narediva. Zate imam odprta vrata in morda tudi tvoj naslednji korak. Pot je tvoja, definitivno, ampak ni ti treba biti sam/a na njej.

Navijam zate!

Sanja

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.