Brez sončnih mandarin ni uspešne ženske

Pogosto slišimo, da je za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska. Vsakič kot to slišim, se sprašujem, kdo stoji spredaj, kdo stoji zadaj, kdo je uspešen, sta lahko oba uspešna, lahko morda stojita en ob drugem in ne en za drugim. Vedno pridem do ugotovitve, da je ima gotovo vsak par svojo kombinacijo in vsak svojo delujočo ali nedelujočo formulo.

  • Najina je vsekakor delujoča in morda lahko kaj iz najine delujoče formule vzameš tudi zase. Deluje pa zato:
  • Ker se dogovarjava.
  • Ker imava urnike o katerih se vnaprej uskladiva (jaz bi šel v četrtek v Planico, je to tebi ok, ali bo kakšna panika?)
  • Ker si hrano kupiva in pripravljava na zalogo in čez teden ne kuhava, ampak samo dokončava obroke in jemo kot želimo (tega naju je naučila krasna Irena Rakuša).
  • Ker veva, da vsak od naju potrebuje svoj čas zase in si ga načrtujeva (čeprav nama kakšne izredne razmere kdaj to porušijo).
  • Ker veva, da tudi midva potrebujeva čas za naju in ga trenutno loviva v tistih redkih trenutkih, ko oba otroka spita in sva tudi midva budna.
  • Ker se spoštujeva.

IN NENAZADNJE:

  • Ker spoštujeva najine izredne razmere. Moje izredne razmere so takrat, ko lansiram nek nov program, odpiram članstvo ali kaj podobnega. Njegove so takrat, ko je na vrsti Planica ali pa kakšne druge snežne radosti.

Kaj pomenijo izredne razmere?

Da takrat drug prevzame več ali praktično vse v družini (poleg svojega dela). Tako je Jožko ob mojem zadnjem lansiranju spletnega članstva (lanski november) šolal Frido, skrbel za to, da smo imeli vsak dan super kosilo, da nam je redno pekel kruh (no, to počne tudi ko za nič drugega nima časa, ker mu brez droži živeti ni), nakupoval zelenjavo, sadje, sire in vse, kar jemo. Mimogrede je vgradil nov pomivalni stroj in v kleti naredil prostor za zamrzovalno skrinjo. Z otrokoma okrasil smrečico. Ju vsak dan peljal v gozd ali pa s kolesi na izlet. Z njima pekel piškote in ob vikendih kuhal. Ju zvečer pripravil za spanje in jima vsak večer bral (no, tu in tam je to v tem času uspelo tudi meni).

Medtem pa je meni prinesel v pisarno (torej najino spalnico) čaj, kavo, vodo, piškote, jabolka, mandarine. Me spraševal, kako nama z Lenja Faraguna gre in če sva ok.

V vsem tem času me niti enkrat ni vprašal, pa dobro kdaj bo že konec vsega tega.

In da se razumemo, ves čas je peljal svoje službene aktivnosti na polno, ker se bližala njegova decemberska Planica (no, zdaj se pa približuje marčevska).

Hvaležna sem, da sva si ustvarila odnos, ki mi ni samoumeven, čeprav ni vedno tako kičast kot morda od zunaj zgleda.

Hvaležna sem, da lahko na svoji biznis poti tako neobremenjeno uživam.

Hvaležna sem, da se lahko nanj zanesem.

Hvaležna sem, ker mi ni treba stati za njim in vem, da ne želim stati pred njim.

Hvaležna sem, da sem lahko ob njem in da sva oba uspešna – sama zase, kot partnerja drug za drugega in kot najboljša mami in tati Fridi in Franku.

Danes ti to pišem, ker si želim, da veš, jaz kot uspešna ženska nimam za sabo nikogar, imam ga pa ob sebi. In to je največ, kar si lahko želim.

In želim da veš, da imaš izbiro.

Da si lahko svoje okoliščine veliko bolj izbiraš, kot se morda na videz zdi.

In da je spoštovanje in dogovarjanje ključ do lahkotnosti v zasebnem in poslovnem življenju.

Povej mi, kako pa ti razumeš ta rek – za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska? Z veseljem preberem v komentarju.

Navijam zate!

Sanja

 

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.