Zakaj se moj biznis tako počasi razvija?

Res ni druge poti? Kaj še lahko naredim, da bo šlo hitreje? Že celo večnost pišem objave, govorim o moji srčni poti, pa nič. Enostavno se vse tako zelo počasi premika. Gotovo lahko še kaj drugače naredim, da se bo hitreje odvilo, ne? Daj mi prosim recept! Dovolj imam čakanja. In? Misliš, da imam ta recept? Pravzaprav ga res imam. Ne rečem pa, da je vsakomur všeč.

Vem, super ugibaš. Moj recept je potrpežljivost in konsistentnost. Za srčno pot ni čarobne palčke. Je le vztrajanje in prisotnost. Deljenje in dajanje. Grajenje zaupanja. To moje stranke zelo dobro vedo, pa vendar pride kak dan, ko bi kdo rad hitreje do rezultatov, hitreje do polnega TRRja. Nazadanje me je prosila za pomoč Ana. Ker da več ne ve, kaj narobe dela, kaj še lahko naredi, kako lahko spremeni svoj način dela, da bo biznis končno stekel.

Pomislila sem, kako ji lahko najbolj enostavno pokažem, da jo bo samo potrpežljivost peljala naprej. Dala sem ji preprosto nalogo: »Preštej število dni od prve službe do začetka nove biznis (srčne) poti in preštej število dni na novi (srčni) poti.« Hitro je preštela, da je bila na stari poti 3070 dni, na svoji novi, srčni poti pa 120 dni.

Ker je športnica, sem ji rekla – predstavljaj si, da se 3070 dni pripravljaš za nastop na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarjenju. Potem pa ti rečejo, da je kvota polna, da se nisi uvrstila, da pa imaš možnost 120 dni trenirati za downhill in nastopiti na svetovnem prvenstvu. Vprašala sem jo, »kakšne so tvoje možnosti v downhillu?«. Niti za trenutek ni pomislila: »Ni jih«. Potem je bila nekaj časa tiho. Nazadnje pa mi je le povedala: »razumem, kaj mi želiš povedati, tako zelo prav imaš, jaz bi pa tako zelo rada videla, kako moj biznis laufa«.

Na biznis poti nas ob neuspehih ne zna nihče bolj grobo brcniti kot se znamo sami. Kot da ni dovolj, da ni odziva na tvoje objave, kot da ni dovolj, da se na tvoj program še ne prijavljajo stranke. Ne, mi si privoščimo še brco, nepodporne misli in se mrcvarimo, da je joj.

Če bi to nekdo drug počel recimo tvoji ljubljeni osebi … bi ga prijavil/a na policijo. Prisežem. Ampak ne, ko pa gre za nas, ooooo takrat pa naša grobost in neprizanesljivost nimata meja.
Dajmo prosim temu narediti konec. Zapiši svoje nepodporne misli. In takoj ob njih zapiši nove, podporne. Potem pa sčasoma lahko nepodporne že prestrežeš in odženeš, preden pridejo na oblast.

Ker to, da se odpraviš na srčno pot, je nekaj najlepšega, kar si lahko v tem življenju podariš. Naj pa bo ta pot takšna, da se na njej čim manj obsojaš in karkoli obžaluješ. Preštej svoje dneve na novi srčni poti. In preštej svoje dneve na prejšnji poti. Dobro je tu in tam narediti to vajo in se predvsem pohvaliti. Najmanj tako kot bi pohvalili koga drugega. Najmanj.

Navijam zate,
Sanja

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.