Odselila sem se!

Te dni mineva točno eno leto, od kar sem z vsem svojim bitjem začutila, da tako kot je šlo doslej, ne gre več naprej. Obseg mojega dela je narastel in začelo mi je zmanjkovati časa zase in za vse moje. Vsekakor to ni bilo v načrtu moje samostojne poti. Od samega začetka je bila v ospredju zaveza sama sebi, da ne bom pozabila nase in da mi ne bo zmanjkovalo časa za partnerja in otroka. Pravočasno sem zaznala, da s takratnim načinom dela z vso hitrostjo drvim ravno v smer, ki sem si jo najmanj želela. Vedela sem, da moram nekaj korenito spremeniti. In poiskala sem si podporo. Svoje poslovanje sem v manj kot enem letu praktično v celoti preselila na splet.

Pred enim letom sem se z vsemi mojimi strankami srečevala v živo, v kavarnah. Bilo je krasno klepetati ob dišeči kavi in snovati naslednje korake – pa naj je šlo za življenjsko ali poslovno strategijo. Srečanje v živo ima poseben čar, ki se mu kar nisem mogla upreti. Pozdrav, nasmeh, objem, klepet, zaznava mimike obraza v vsakem trenutku, iskrice v očeh, pomirjena energija, slovo, objem, se vidiva kmalu. Ob tem sem si seveda zgradila prepričanje, da to, kar počnem, lahko počnem le v živo, ker vrednost mojega dela temelji na tudi na temu, kar sem naštela. In stranke to želijo, točno to. In da jim svoje podpore v nobeni drugi obliki ne morem dati. A sem se motila.

Vedno bolj me je zanimalo, kako bi lahko svoj posel naredila še bolj neodvisen od prostora in seveda tudi od časa. Kako lahko s svojim znanjem in izkušnjami podprem še več ljudi? Kako sem jim lahko na voljo drugače? Online? Še pred enim letom mi je bila ta misel strašljiva. Pa ne zato, ker bi me skrbelo tehnično obvladovanje dela na spletu, bolj zato, ker se mi ni sanjalo, kje začeti. In ker se mi to ni zgodilo prvič v življenju, sem tudi tokrat točno vedela, da je čas, da si za to omislim podporo. Kljub temu, da je nad mano bilo ogromno vprašajev sem vedela, da želim spremembo hitro, kar se da enostavno in čim manj boleče zame in za vse okoli mene.

Učiteljica pride, ko je učenka pripravljena, pravijo, in res je bilo tako. Sledila sem ji že nekaj časa, a njen način razmišljanja in delovanja sem zares začutila ravno pred enim letom. Takrat je ravno opirala spletni program za učenje ljubezni do sebe kot osnovi za življenje in posel. Ko sem se že skoraj vključila, me je prešinilo – ne, to ni zame. Jaz nočem v program, jaz jo hočem zase, individualno. Mimogrede – veš, kaj sem si takrat rekla – nimam denarja in to je tudi najpogostejši izgovor na tem planetu, ki ga slišim od potencialnih strank. Sicer je res, da ga nisem imela, po drugi strani pa je tudi res, da sem čez en mesec res začela individualno delati z njo in takrat našla 7x več denarja, kot bi me stal tisti program. A takrat sem pomislila: ja, to je to – to je moja pot. In denar sem si v celoti izposodila od brata. Vedela sem, da ga bom vrnila tako kot sva se dogovorila ali pa še prej. In tako je tudi bilo.

Moja učiteljica je še danes Lenja Faraguna, odštekana coachinja, ki zase pravi, da ne mara nazivov, saj ji niso pomembni. Znanja in izkušenj ima za cel ocean. Poleg tega pa ima zame pravo energijo – in ta je zelo pomembna, ključna. Prava energija je predpogoj, da se sploh začnemo pogovarjati o sodelovanju. In med nama je stekla. Takoj sem ji rekla, da sem za, ne glede na to, da še ne vem, kako bom sodelovanje plačala. In tako sva začeli najino najprej trimesečno intenzivno sodelovanje, ki je obrodilo tri zelo uspešne spletne programe in mi pokazalo pot do novih individualnih strank, s katerimi delam izključno preko spleta. Najino sodelovanje se je potem prevesilo v letni mastermind, ki mi omogoča, da ohranjam naravnan kompas, sledim sebi in tvojim potrebam, obenem pa moj posel izredno hitro raste. Eno leto po začetku najinega sodelovanja bova z Lenjo in še eno podjetnico začeli en prekrasen skupen projekt, ki bo slovenskim podjetnikom in podjetnicam še bolj olajšal pot do strank in željenih prihodkov. Vsa ta dejstva govorijo že sama zase.

Si predstavljaš, da lahko v tako kratkem času svoj trenutni posel odseliš v online svet in pri tem potrojiš prihodek? Tudi jaz si nisem. In če bi se danes vrnila na točko, kjer sem bila točno eno leto nazaj, bi si še enkrat ob podpori plula po isti poti mirno, pa vendar dovolj hitro mimo vseh čeri, na katerih je Lenja sama že nasedla in zato meni ni bilo treba nasesti. V vsem tem času je bilo zame izrednega pomena zaupanje vase, zaupanje njej in zaupanje v življenje, da prinaša prave izkušnje ob pravem času.

Danes imam v spletnem poslovnem coaching članstvu, ki ga imenujem BREZPOGOJNO ODLOČENI trideset podjetnic in podjetnikov, ki jih podpiram, učim, zabavam, z njimi jočem in se smejim, ob enem pa se vsak dan od njih tudi učim in z njimi rastem. Obenem pa individualno delam s točno toliko krasnimi ljudmi, kolikor v nekem trenutku ocenim, da zmorem. Zato pravim, da sem se dobesedno odselila iz prejšnjega sveta. Moj posel je postal odporen na vse čeri, ki se znajdejo na poti mame podjetnice:
– na to, da otroka kdaj pa kdaj nista v vrtcu, ker se ne počutita dobro,
– na to, da so nam v nekem trenutku za dva meseca prepovedali druženja,
– na to, da si lahko od danes na jutri izmislim, kje in kako bom preživela svoj dan.
Vse, prav vse je postalo stvar moje izbire. In ko kaj ni točno tako, kot bi si želela, da bi bilo, se znam zazreti vase in si priznati, da kaj lahko naredim ali izberem drugič drugače.

Se tudi ti potihem poigravaš z mislijo, da te tvoja poslovna pot ne osrečuje več tako, kot te je nekoč? Se ti zdi, da te trenutna pot omejuje in da to ni (več) to, kar si želiš, potem je morda tudi zate čas, da se odseliš. Preseliš. Na novo pot, na drugačno pot. In če je tako, potem iz srca priporočam, da se na novo pot nikar ne odpraviš brez podpore – ko delaš velike spremembe, je podpora ključna in verjamem, da jo lahko tudi ti najdeš, če si le dovoliš na pot stopiti hitreje in učinkoviteje. Pa srečno!

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.