Ravno dve leti je minilo od trenutka, ko sem se odločila, da bom v službi dala odpoved. Danes sem tik pred začetkom 5-dnevnega festivala DALA SEM ODPOVED, ki sem ga namenila vsem tistim, ki ste sprejeli takšno, ali podobno odločitev moji. Kajti kmalu po tem, ko sem se poslovila od korporativne službe, sem stopila na neznano pot, na pot samostojnega podjetništva. In spoznanja o tem, kaj je za uspeh na takšni poti pomembno, so bila zame pogosto boleča in frustrirajoča. In da ne bi tistim, ki na mojo pot prihajate za mano, moralo biti tako kot je bilo meni, želim svoja glavna spoznanja deliti v obliki brezplačnih spletnih seminarjev. Če poznaš kogarkoli, ki se je podal na podobno pot, kot je bila moja, mu prosim, posreduj moje prijazno vabilo v Facebook skupino: 5-dnevni festival DALA SEM ODPOVED.


Ko se je bližal konec moje druge porodniške, sem iz dneva v dan bolj ugotvaljala, da med mano in med mojo službo, ki sem jo imela včasih celo raje kot sebe, ni več prave energije. Da so se moje vrednote, moj pogled na svet in moje prioritete tako zelo obrnile na glavo, da jih nikakor ne bi mogla umestiti v svojo dotedanjo poslovno pot. Na tem mestu želim še enkrat povedati, da sem bila zaposlena v prekrasnem delovnem okolju, kjer sem lahko rastla iz dneva v dan, se razvijala strokovno in osebno, delala v ekipi, ki mi je prinesla najiskrenejša prijateljstva, imela vedno vodje, ki sem jim neizmerno zaupala in ki so me spoštovali pri vseh svojih korakih in odločitvah. Pa vendar. To sem bila jaz takrat. Potem sta pa moje življenje napolnila dva prekrasna otroka, eden od njuju je že tekal, eden pa se postavljal na nogice. Tako negotovo, tako radovedno in v tako polni in neizmerni potrebi po ljubezni in sprejemanju, da sta zasedla velik del mojega srca in skorajda v celoti zaposlila moje misli.

Tudi zaradi otrok sem se začela spraševati, kaj nam prinaša ta svet, zakaj nam pušča tako malo prostora in tako malo časa za to, da ga preživimo z otroki ali pač tako, kot bi si želeli? Kmalu sem ugotovila, da je to le ena od mojih izbir v življenju in da izbire delamo sami. Takrat sem vedela, da želim izbrati drugače. Da je moja pot lahko drugačna, če si jo sama drugače izberem. Do tega spoznanja je tako zelo težko priti v okolju, ki vidi predvsem to, kar se navzven dogaja. Vidi dobro službo, finančno varnost, možnost rasti in razvoja. Ne vidi pa srca, ki kliče po nečem drugem. In ko ne vidiš srca, ne moreš razumeti odločitve, ki se poslavlja od varnosti in gotovosti. Zato vem, da je vsakdo, ki je kdajkoli sprejel takšno odločitev, bil pri tem zelo osamljen in prepuščen sam sebi. Takšne odgovornosti ne prevzame nihče namesto nas samih. In iz izkušenj vem, kako veliko poguma je treba zbrati. Vem pa tudi, kako zelo pomembna je v tistem trenutku podpora partnerja. Jaz sem jo imela. In vem, da kdor je nima, je korak še toliko težji, ali pa se pogosto zdi nemogoč.

Danes tudi vem, da mnogi ne podpirajo takšne odločitve, ker jih je strah za nas. Ne samo za nas, tudi za naše otroke. In najpogosteje so ravno starši tisti, pri katerih želimo najti podporo. In pogosto jo je tam najtežje najti. Ker so to ljudje, ki nas imajo najraje na svetu in ki nam iskreno želijo čim bolj varno in lepo življenje. Strah jih je za nas. Zato jim nikar ne zameri, ker tega ne počno proti tebi, ampak zate. Ti pa veš, kaj nosiš v sebi, in kaj je tvoj naslednji korak.

Če sem iskrena, takrat ko sem dala odpoved, nisem vedela, kaj bom v življenju počela. Vedela pa sem, da si moram ena vrata zapreti, če si želim druga odpreti. In ne, to ni čisto res, da nisem vedela, kaj bom počela. Že v času službe sem poglabljala znanja iz marketinga, prodaje, vodenja, kar nekaj časa sem namenila tudi šolanju na področju psihoterapije – moja paleta znanj se je z leti širila in kmalu sem bila vsa svoja znanja in izkušnje sposobna povezati v to, kar počnem danes. V mentoriranje podjetnikov in podjetnic, ki želijo svoje korake izbrati drugače, ki vedo, da so edina omejitev na njihovi poslovni poti, lahko le njihovi vzorci razmišljanj in prepričanj.

Tudi sama sem se morala na začetku svoje samostojne poslovne poti soočiti z bolečo transformacijo razmišljanja iz korporativnega v podjetniškega, ampak vse kaže na to, da sem pri tem imela nekaj naravnega talenta, nekaj sreče, predvsem pa veliko zavestnih izbir, ki so bistveno odstopale od tega, kar počno tisti, ki jim na takšni poti ne uspe.

Zato želim s 5-dnevnim festivalom DALA SEM ODPOVED podeliti svoja spoznanja, ki so bila ključna za moj uspeh na samostojni poti. Gre za spoznanja, ki na prvi pogled ne kažejo direktne povezave s poslovnim uspehom, a za njimi stoji cela vrsta kart, ki se mimogrede zložijo lahko v hišico ali pa podrejo v kup razmetanih kart. Govorila bom namreč o pomenu časa, ki si ga namenimo za zase, pomenu odnosa, ki ga imamo z ljudmi okoli nasin pomenu, ki ga pripisujemo svoji poslovni ideji v primerjavi s konkurenco. Kako je mogoče te tri sestavine zložiti v sanjsko hišico iz kart, poslovno pot, kot si jo želiš, bom povedala v treh spletnih seminarjih, zato te iskreno vabim, da se mi pridružiš v Facebook skupini 5-dnevni festival DALA SEM ODPOVED, z največjim veseljem bom tvojo pot do poslovnega uspeha olajšala, če že ne skrajšala. Pridi, vesela te bom. In prosim te, povabi tudi njo, ki je bila prav tako pogumna, da je stopila na svojo pot.

 

 

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.