Tudi srčni posel se lahko potopi

Tako kot čoln na sliki. Zapuščen in pozabljen. Ob obali, kjer je nešteto skrbno privezanih in ljubljenih. Kaj se zgodilo? Kako je mogoče, da zanj ni bilo dovolj ljubezni, časa, skrbi? Najbrž je bilo krivo neurje. Ali pa slab material čolna. Mogoče ga je celo namenoma kdo poškodoval.

Potopljeni čoln me je spomnil na mojo samostojno poslovno pot, ki sem jo sprva postavila tako, da ni imela zares možnosti za preživetje. Vsaj ne v okvirjih, ki sem si jih zastavila – da želim vseeno imeti dovolj časa zase in za družino, ob tem uživati v delu in dobro zaslužiti.

A če si pred enim letom ne bi našla podpore, vem, da bi prej ali slej začela razloge za neuspeh iskati izven sebe in moje poslovne poti. Morda nisem poslu namenila dovolj časa. Morda nisem imela dovolj znanja. Morda nisem dovolj vložila v oglaševanje, design, spletno stran … Morda bi morala imeti poslovne prostore.

Morda. Morda. Morda.

Priznam, vsak ta morda se je pred enim letom sukal po mojih mislih. Tudi sama namreč razloge za neuspeh hitreje najdem izven sebe kot v sebi. Lažje je in manj boli, kot če pogledam vase. Tega sem se naučila že zelo zgodaj v otroštvu. Mnogi od nas smo se. To je bil naš obrambni mehanizem za preživetje (“Nisem jaz, ona je!”).

Ko pa je na poslovni poti treba prevzeti odgovornost, se zgolj vrnemo v tiste občutke iz otroštva. Ker telo si je zapomnilo in ve, kaj je najboljši obrambni mehanizem. Ve, kaj deluje.

Lahko pa vseeno narediš drugače.

#1 Zaveš se vsakodnevne možnosti izbire, ki jo imaš na poslovni poti.

#2 Dovoliš si ne vedeti ravno vsega in se morda kdaj kakšni napaki izogniti s tem, da sprejmeš podporo (srčno, mentorsko, pravno).

#3 Sprejmeš, da je poslovna pot lahko tudi lahkotna in zabavna, ko ima postavljene trdne temelje.

Lahkotnosti nas v povezavi z delom ni učil nihče. Ravno nasprotno – učili so nas, da le trdo delo prinaša uspeh. A to še ne pomeni, da je vse izgubljeno in da se je danes ne moreš naučiti. Jaz sem se je naučila. Vadila in vadila. Vložila trud, čas in denar. Zato sem danes tu, kjer sem. In tudi tebe lahko pripeljem sem. Za vse je dovolj prostora.

Na tebi je, da se tvoj čoln ne potopi, ker so nas nekoč nekaj naučili. Naj to ne bo izgovor. Niso zunanje okoliščine vedno tiste, ki nam česa ne dovolijo, nas ustavijo. Mi smo tisti. Želim si, da bi se čim manj srčnih poslov potopilo. Več kot jih bo plulo, boljši svet bomo skupaj ustvarili za nas in za tiste, ki pridejo za nami. Če še nimaš brezplačnega vodnika, ki ti pomaga iz tvoje ideje ustvariti spletni tečaj in ga prodati, ob tem pa rasti, potem je čas, da si ga preneseš tukaj: https://sanjakrizan.si/brezplacni-vodnik-4-koraki-do-spletnega-tecaja/. Ko imaš enkrat trdne temelje, te ne bo več treba skrbeti, da bi se tvoj online biznis potopil.

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.