Varen prihodek pogosto ubije srčni posel

Ko se odpravimo na svojo pot in še ne dosežemo finančne varnosti (o ne, čez noč ne gre), se bo skoraj vsakomur ponudila priložnost da se vrne v stare, znane, ustaljene tirnice. Tja, kjer z gotovostjo lahko ustvari prihodek, če si le zmore pogledati skozi prste in se še nekaj časa ne posvetiti srčnemu poslu. Ker oboje gre običajno težko. Takrat je ključno trdno stati za svojo odločitvijo in izbiro nove poti.  

Točno takšna ponudba je doletele tudi mene, nekaj mesecev za tem, ko sem se odpravila na svojo srčno pot. Takrat sem sprejela ključno odločitev: zavrnila sem ponudbo za sodelovanje, ki bi za dva dni tedensko (16 ur) prineslo več prihodka kot sem ga imela pred tem v redni službi.

V tem stavku se navidez skriva več norosti:

  1. Takrat sem imela 4 stranke za coaching, kar je pomenilo komaj kaj mesečnega prihodka (včasih komaj dovolj za s.p. stroške).
  2. Ves svoj čas sem investirala v to, da sem iskala nove stranke za svoj coaching (presedela ure in ure na spoznavnih kavah z ljudmi, ki so me predvsem učili potrpljenja in zaupanja, da še pride prava stranka zame).
  3. S takratnimi prihodki si nisem mogla privoščiti izobraževanj in coachingov, ki sem si jih želela zase (ko sem se gibala okoli 0 EUR na TRR moja prva misel ni bila – ja pa dajmo investirati).

In potem pride takšna na videz sanjska ponudba, jaz pa rečem: “NE”. Pa veš zakaj? Zato, ker bi bilo delo podobno tistemu, ki sem ga prej opravljala v redni službi. Delo sem obvladala, o tem ni dvoma. Ampak a nisem iz prejšnje službe šla, ker sem želela na novo, samostojno pot? Zato sem rekla »NE«.

Ko sem temu sodelovanju rekla NE, sem rekla DA sebi in svoji novi poti. Odpovedala sem se varnosti, lepemu prihodku. Ampak sledila sem sebi. In nisem ubila svojega srčnega posla. Misliš, da sem takrat imela podporo? Ne. Niti Jožko, ki me čisto na vsakem koraku podpira, se takrat ni strinjal z mojim NE. K sreči sem vedela, da on iz njegovih čevljev moje vizije ne vidi enako kot jaz. Zato sem brez podpore popolnoma prevzela odgovornost za svojo odločitev.

Takrat sem drugič v življenju dala odpoved. Odpoved službi, ki bi mi prinesla varnost, a me ustavila pri rasti in razvoju mojega biznisa. Zakaj ti vse to govorim? Ker si morda tudi ti kdaj pred izbiro – ali tvoj srčni posel ali varen dohodek. Vem, kako boleče in navidez neodgovorno se je odločiti za srčni posel.

Dobro se spomnim, kaj pomeni imeti 30 EUR na računu (pa tudi ko na blagajni POS terminal izpiše ZAVRNJENO – jaz se pa delam, da je nekaj narobe s kartico, ne pa z mojim minusom na računu) in preštevati, kaj si sploh lahko kupim v trgovini s hrano, ker v druge trgovine tako ali tako ne grem.

Zato pa sem danes tu, kjer sem. Danes je na mojem TRR veliko več kot takrat.  Štirimestna številka je standard, petmestna pa ni redkost. Verjela sem v svojo pot. Vedela sem, da potrebujem samo še kak mesec, da se vse sestavi. Zaupala sem, da bom finančno varnost nekoč ustvarila s svojim srčnim poslom.

Za vsakogar si želim, da bi zbral dovolj moči in sledil svoji poti. Tudi zate. In kar se mi zdi ključno je to, da ko verjameš, zaupaš – ne iščeš več 26 potrditev zunaj sebe. V sebi jo imaš, zato stopi, prav? Nihče nam ni obljubil, da bo vedno enostavno, ampak kar pa vsakdo od nas, ki smo na svoji poti ve je to, da je bilo vredno.

Navijam zate!

Sanja

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.