Poslušaj na Spotify:

Poslušaj na Apple podcasts:

Poglej na YouTube:

V tej epizodi se dotaknem pretirane uporabe mobilnega telefona in občutka, da bomo nekaj zamudili, če nismo neprestano v stiku s telefonom.

Ker imaš biznis, ne?
In ker bo luna dol padla, če ne pogledaš vsakih 10 minut na telefon, saj veš – tisto na hitro – messenger, FB, IG, Ld, maili, viber, whatsup. Na hitro – vsakič pa ti odteče kakšnih 15 minut, ker te bo neka vsebina nekje gotov potegnila vase.

Naj ti povem, kaj je bila tema moje magisterske naloge.

Očitno je ta neprestana prisotnost bolezen sodobnega časa. Če imaš svoj biznis, si neprestano na telefonu zaradi svojega biznisa, če pa nimaš svojega biznisa, si pa pač na telefonu zato, da ne zamudiš česa iz zasebnega življenja. In tako smo vsi neprestano na telefonih.

To je moja res ljuba tema in počasi me imajo že vsi okoli mene poln kufr.

Moja pravila so:

  • Zjutraj ne poglej telefona, dokler otrokoma ne pomaham pred šolo.
  • Ko greš popoldan po otroka, telefon ostane v torbi in se trudim, da ga ne pogledam dokler ne gresta spat.
  • Ko gresta otroka spat, bi bil čas, da grem tudi jaz spat in ne gledam več telefona – no, to je plan, se še ne morem pohvaliti z realizacijo.

Vprašaj se, koliko življenja gre mimo tebe, ker si neprestano na telefonu?

Vprašaj se, kdo si v družbi, če imaš telefon na mizi in se ti zdi, da ga moraš vsakih 10 minut prijeti v roke, da česa ne zamudiš?

Vprašaj se, kdo si kot starš, ki otroku omejuje dostop do telefona, ti pa se obnašaš, kot da je telefon nekaj najbolj zanimivega na svetu?

Da ne zaidemo.

Jaz sem prepričana, da nam ni treba tako pogosto uporabljati mobilnih telefonov. Tudi za online biznis ne. Da je to odločitev in da za to potrebuješ dobro strategijo in dober plan. Ker če si neprestano na lovu za novimi strankami, potem se res bojiš, da kje kaj spregledaš. Saj veš, da obstaja tudi druga pot – pot, kjer nisi neprestano na preži in kjer se prodaja lahko odvije tudi lahkotno.

Če prodajaš svoje spletne programe in verjameš, da je edina pot to, da si neprestano prisotna, potem se mi oglasi na mail: sanja@sanjakrizan.si, morda pa tudi zate obstaja več svobode onkraj neorestane prisotnosti in vezanosti na mobilni telefon.

Ker veš, res ne bo luna dol padla, če vsakih 10 minut ne pogledaš na telefon. Preverjeno ne bo 😉

Navijam zate.
Sanja

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.