Poslušaj na Spotify:

Poslušaj na Apple podcasts:

Poglej na YouTube:

V tej epizodi govorim o tem, kako pomembno je, da razumemo, da občutek varnosti na samostojni poti ni nujno takšen, kot smo ga poznali v časih redne zaposlitve.

Najprej naj ti povem, zakaj jaz nisem že pred petnajstimi leti dala odpovedi v korporativni službi.

Veš zakaj jaz nisem nikoli niti v najbolj divjih sanjah pomislila, da bi šla na svojo pot? Ker sem si govorila, da jaz pa ne bom znala sama sebi zaslužiti plačo. In da se ne bom počutila varno. Sploh nisem znala videti, kaj vse lepega mi bo prineslo to, da sem se vseeno kljub vsem strahovom odpravila na svoje.

Če sem za trenutek pomislila, sem se v naslednji stotinki sekunde zgrozila ob misli na to, da se ne bom počutila varno. Ker redna služba je bil zame sinonim varnosti. Pa čeprav ta varnost v resnici pomeni zlato kletko. Kletko, ki omejuje svobodo. Danes sem pametna za nazaj. Zdaj, ko sem že skočila. Zdaj vem, da je na drugi strani trava bolj zelena in morje še bolj modro.

Varnost na samostojni poti ne definiraš več kot redno plačo.
Ker če bi jo, potem lahko na varnost kar pozabiš.

Varnost je to:

  • da lahko kadarkoli rečeš – danes ne delam
  • da si lahko doma z otrokom, ko se ne počuti najbolje
  • da nimaš omejenega števila dni dopusta
  • da v vsakem trenutku zaupaš, da znaš ustvariti prihodke
  • da veš, kaj je tvoj naslednji korak
  • da delaš to, kar ti je všeč in v čemer uživaš

O varnosti bi pa lahko ure in ure govorila. Ne, ne bom ti rekla, da je to občutek, ki se sčasoma naseli v kosti vsake podjetnice. Res ne. Ker poznam mnoge podjetnice, ki se leta in leta borijo za ta občutek. Ker tudi svoboda nima pravega sijaja, če mi ne najdemo občutka varnosti.

Dokler občutek varnosti iščemo tam, kjer smo ga občutili v korporativni službi ali kakšni drugi službi, je vse zaman. Zato previdno s pričakovanji in iskanjem tega občutka, da ne bo uspeh tvojega biznisa postavljen pod vprašaj, ker iščeš varnost tam, kjer je ne moreš najti.

Navijam zate.
Sanja

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.