Poslušaj na Spotify:

Poslušaj na Apple podcasts:

Poglej na YouTube:

Zastareli programi razmišljanja so velika ovira na biznis poti marsikaterega online podjetnika. Mnogi ljudje iz dneva v dan živijo s strahom. Tudi, ko jim nekaj uspe, si rečejo, kaj pa če jutri ne bo? Ko zmagajo, se ozirajo naokoli, kaj jih bo počakalo, da jim bo pokvarijo veselje?

V srcu že čutijo svobodo, obenem pa kot bi bile noge pretežke, da gredo naprej. Vedo, da obstaja velika verjetnosti, da je pod soncem dovolj prostora tudi za njih. Da lahko zjutraj sproščeno vstanejo. Par minut pred otrokom. Globoko vdihnejo, izdihnejo. Z družino pojejo zajtrk, tak sproščen, brez priganjanja.

Potem se pa počasi odpravijo od doma. Brez dretja na vratih. Brez zamujanja. Brez hitenja. Počasi. Ker časa je dovolj, če ga nameniš pomembnim stvarem. Če to ni hitenje na nek sestanek ali hitenje, da lahko napišeš nek dokument, pošlješ nek mail nekam. To hitenje je tisto, ki naseljuje strah v nas. Strah, da ne bomo zmogli, ne bomo utegnili, da nam ne bo uspelo.

In kako naj iz tega človek začne ustvarjati svoj biznis? Kako naj sproščeno brez strahu zaupa, da bo vse ok? Kako naj se sploh odpravi na drugačno pot?

EN SAM ODGOVOR IMAM: nikakor ne na svojo roko. Nikakor ne po svoje. Nikakor ne brez da se obkrožiš z ljudmi, ki te RAZUMEJO in lahko podprejo. Samo tako so noge lahko dovolj lahke, da se na svoji poti lahko premakneš v tisto umirjeno jutro. Jutro, kjer potem, ko odpelješ otroke v vrtec in šolo, doma v miru spiješ kavo in se posvetiš svojemu biznisu. Tistemu, kar najraje delaš.

Tvoje noge so lahko vsaj malo lažje.
Tvoj pogled je lahko usmerjen vsaj malo dlje kot včeraj.
Sonce te bo pogrelo topleje in seglo do srca.
NIHČE drug ne ustvarja tvojih prihodnjih dnevov in let kot ti.

Vem, da je včasih res težko. V nas so stari programi, ki nam govorijo: redna služba, nedoločen čas, odgovornost do otrok, odgovornost do ne vem koga vse. Pa vendar … naj te ustavim.

To niso tvoji programi, ki bi morali ostati s tabo.
Ti si lahko izbereš svoje programe.
Svoj način razmišljanja, ki je drugačen od razmišljanja tvojih staršev in tvoje okolice.

Vem, da se da in da ti to zmoreš.

Obkroži se torej z ljudmi, ki te razumejo in te lahko podprejo.
Lahko je to skupina podobnomislečih podjetnic ali pa mentorska skupina.
Lahko je to mentor ali coach, ki mu zaupaš, ker je nekaj korakov pred tabo.

Pomembno je le, da izbereš prav.
Da ne iščeš podpore tam, kjer je ne moreš dobiti.
Tam te čakajo samo zastareli programi razmišljanja.

Navijam.

Sanja

Želim uvodni klic

Podarim ti brezplačen tečaj:

NAUČI SE pisati objave, KI PRODAJAJO izdelke in storitve

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.