Poslušaj na Spotify:

Poslušaj na Apple podcasts:

Poglej na YouTube:

Epizoda #7 govori o tem, koga je pomembno in kdaj vključiti v svoj biznis, ko se gremo podjetništva, natančneje – online biznisa. Kako se odločiti, kaj predati komu in kdaj na biznis poti. Pri čemer se pogosto izkaže, da podjetnik na začetku nima denarja in se mu zdi, da takrat ne more investirati v pomoč v biznisu.

Ampak ta pristop po mojih izkušnjah ni ok. Ni fora v tem, da čakaš, da imaš denar, fora je v tem, da zaupaš in da v pomoč/podporo vlagaš še preden “imaš denar”.

Ker če podjetnik čisto za vse v svojem biznisu skrbi sam, potem se mu potencialno lahko zgodi:

  • da do prodaje nikakor ne pride, ker ni časa za prodajo
  • da se skuri, zapade v burn out, kakorlkoli drugače zboli
  • da večino dela (spletna stran, neke aplikacije), ki ga opravi sam, ga je treba potem še enkrat

Razmišljanje, da boš že, ko bo več denarja, nas ne pripelje daleč. Pomisli, v čem si ti res najboljši, najboljša in potem delaj to. Ostalo pa prepusti drugim. Pa ne gre samo za denar. Gre tudi za to miselnost, da moramo vse sami. Da če ne bomo sami, da potem nam sploh ne pripada to, da smo samostojni podjetniki.

Moja prva pomoč na biznis poti so bili mentorji, coachi. Potem pa tik preden sem skočila v online svet – še virtualna asistentka. Plačala sem jo z minusom, da bi končno lahko naredila plus. In sem ga. Danes imam virtualno asistentko, programerja, dizajnerko, fotografinjo, community managerko, lektorico, urejevalko video vsebin, analitičarko, skrbnico mojih financ in računovodkinjo.

Vse to ima svojo ceno, ampak je istočasno tudi neprecenljivo, ker brez ekipe danes ne bi bila tukaj, kjer sem. Zato ti polagam na srce – sploh če se greš online biznisa – začni z asistentko, ki lahko namesto tebe uredi platformo za zbiranje in pošiljanje mailov, osnovne pristajalne strani, uredi vsebine, uredi tvoje fotke, prve dokumente, ki bodo šli v svet.

Verjamem, da ti je ta epizoda prinesla kar nekaj vprašajev in prepričana sem tudi, da že veš odgovore nanje.

Navijam zate.
Sanja

Želim uvodni klic

Podarim ti brezplačen tečaj:

NAUČI SE pisati objave, KI PRODAJAJO izdelke in storitve

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.