Poslušaj na Spotify:

Poslušaj na Apple podcasts:

Poglej na YouTube:

V tej epizodi ti povem, da odpoved ni vedno rešitev in da samostojna pot ni rešitev za vsakogar. Da je odpoved lahko takšna in drugačna. Moja izkušnja odpovedi je krasna in morda ti bo spodbuda, da tudi ti daš odpoved na takšen način.

V svoji korporativni službi sem po drugi porodniški povedala, da se po enajstih letih ne želim več vrniti nazaj, ker so se moje prioritete in vrednote preveč spremenile, da bi lahko dosegala enako dobre ali boljše rezultate kot pred otrokoma.

Bila sem iskrena. In iskrenost je običajno nagrajena. Moje slovo je bilo lepo in podporno. Iz službe sem odšla z dvignjeno glavo.

Za seboj sem zaprla vrata in kadarkoli se vrnem na obisk, so mi široko odprta.

Moja želja je bila, da se lepo poslovim. In danes vem, da je to mogoče in da to prinaša lažji prehod na novo pot, pa naj bo to nova služba ali pa samostojna pot. V mojem primeru je bila to samostojna pot. In ker me je izkušnja marsičesa naučila, želim deliti s tabo 5 napak, ki se jim lahko izogneš, ko daješ odpoved.

#1 PRIČAKOVANJE FINANČNE VARNOSTI

Varnost bo dobila novo obliko. Varnost postane občutek notranje sreče in zadovoljstva ob tem, da delaš to, v čemer uživaš. Tedaj varnost občutiš veliko globje kot finančno varnost. In iz te varnosti je ustvarjanje prihodka veliko bolj lahkotno.

#2 ISKANJE PODPORE TAM, KJER JE NI

Kjer si podpore najbolj želiš, je morda ne moreš dobiti. Ker stopaš na pot, ki je ljudem v tvoji okolici nova, neznana in na videz negotova, te marsikdo ne bo podprl. Mogoče te celo nihče ne bo podprl. Pa ne zato, ker te ne bi hotel, ampak zato, ker ga bo skrbelo zate. Zato ne obsojaj, ampak svojo energijo usmerjaj v to, da podporo in notranjo moč za ta korak prebudiš v sebi.

#3 ISKANJE OBČUTKA, DA SEM DOVOLJ

Nešteto izobraževanj ti tega ne prinese. Dovolj imaš znanja in izkušenj. Celo življenje se učimo in tudi ti se boš še naprej. Pa vendar je na neki točki treba potegniti črto in reči, dovolj sem. Ker ti si dovolj, drugače te ne bi čakala tako velika odločitev.

#4 PRIMERJANJE S KONKURENCO

Vsakdo je edinstven in nihče nima konkurence. V svoji edinstvenosti nimaš konkurence. Nihče na tem svetu namreč nima takšne unikatne kombinacije znanj in izkušenj kot jih imaš ti.
Tvoja naloga je, da si prizadevaš biti vsak dan boljša verzija sebe kot dan poprej.

#5 SKRBI ZASE NE POSTAVLJAM NA PRVO MESTO

Skrb in ljubezen do sebe sta osnova za srčno življenje in nikakor ne moreta čakati. Čas, ki si ga vzameš zase, je izrednega pomena, saj v tem času pridobiš več ljubezni do sebe, boljšo povezanost s parnterjem, več polne prisotnosti z otrokom in več uspeha na poslovni poti.

Za nekoga je odpoved rešitev, za nekoga ne. Vsakdo sam ve, kaj zanj pomeni odpoved. Odgovori so torej v tebi, prisluhni si. Pri tem pa ne pozabi, da če se odločiš za samostojno pot, finančna varnost ne bo enaka kot prej, da podpora sčasoma pride tudi od tam, od koder si jo najbolj želiš, da neprestano delaš na občutku, da si dovolj, da se ne primerjaš s konkurenco in predano skrbiš zase. Brez tega se odpoved lahko obrne v nočno moro namesto v najlepše sanje.

Želim uvodni klic

Podarim ti brezplačen tečaj:

NAUČI SE pisati objave, KI PRODAJAJO izdelke in storitve

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.