Poslušaj na Spotify:

Poslušaj na Apple podcasts:

Poglej na YouTube:

V tej epizodi povem mojo zgodbo o Online biznisu, ki je lahko tudi tvoja zgodba. Začela se je po moji drugi porodniški, ko je moj sin Franko neprestano zboleval in se nikakor nisem mogla vrniti nazaj v službo. Na neki točki sem se vprašala – kaj mi življenje sporoča? Kaj mi otrok sporoča? Česa sama ne vidim? Edina pot, ki sem jo takrat videla je bila ta, da se po drugi porodniški vrnem nazaj v dobro plačano varno službo.

Takrat nisem niti pomislila na to, da bi bil zame prostor v prostosti, na svojem. Ravno nasprotno – govorila sem si, da jaz ne morem na svoje, da nisem jaz za to. Bolj kot sem razmišljala, bolj kot sem se vračala k sebi, bolj mi je postajalo jasno, da moje mesto ni več v korporaciji.

Da so se moje vrednote in moje prioritete v življenju preveč spremenile, da bi se lahko vrnila takšna, kot sem od tam pred otrokoma odšla. Misel na to, da dam odpoved in se podam v neznano, je bila vse pogosteje na dnevnem redu.

Slišala se je, kot da ni moja, kot da ni namenjena meni. Pa vendar se je zdela edina prava. Govorila sem si: »Pa dobro, saj ni tako slabo. Kaj se pritožujem? Kaj sploh hočem? Denar ne raste na drevesu.« In še ena takšna misel: »Zakaj si hodila 18 let v šolo, če zdaj ne bi več delala tega, za kar si se učila? Zakaj bi zapustila službo v mednarodni korporaciji, kjer si super plačana, imaš službeni avto pa še kako drugo boniteto?«

Zato. Zato, ker sem imela dovolj cijazenja po obvoznici in lovljenja vrtčevskih ur za pobiranje otrok. Zato, ker sem imela dovolj gledanja smrkavega otroka, ki je moral v vrtec, ker šmrkelj v tistih časih ni bil kriminalno dejanje, ampak znak, da je otrok živ in skoraj zdrav. Zato, ker sem čutila, da korporaciji nimam več veliko dati ali pa vsaj ne toliko, kot pred otrokoma. Zato, ker sem vedela, da so se moje vrednote čez noč 2x obrnile na glavo.

In sem šla v neznano. Ko sem dala odpoved, se mi ni sanjalo, kaj bom počela.Takrat sem pač imela idejo, da bom gospodinja. Da bom skrbela za oba otroka in ne vem kaj še točno delajo gospodinje iz tiste moje ideje. Verjetno vse to, kar delam danes, samo da pač nimajo svojega biznisa. Gospodinja sem bila točno 6 tednov.

Potem sem prodala svoj prvi mentorski program, potem drugi in potem tretji. In potem četrti. Ideja o tem, da bom gospodinja, je splavala po vodi. Rodil se je moj s.p. In dve leti po tem, ko sem se šla coaching programe po lokalih ob kavicah, se je rodil tudi moj online biznis. Naučila sem se ogromno. In o online biznisu sem naučila že veliko ljudi. Toliko, da danes ponosno gledam, koliko online biznisov, torej spletnih tečajev, programov, članstev je nastalo ob meni. Uhhh, to je tisto, kar mi je največja spodbuda, moja sreča, moj drajv.

In ta drajv me vodi, da podprem vsakega, ki ima idejo ali pa že online ponudbo in želi z njo ustvariti profitabilen online biznis, s tem pa končno več uživanja in prostega časa v življenju.

Zakaj sem rekla v treh korakih? Ker so res tri vprašanja, ki si jih zastavi.

#1 KAJ IMAM V SEBI?
V sebi imaš ogromno znanja.

#2 KOGA TO ZANIMA?
Komu lahko svoje znanje prodaš?

#3 KJE JE VEČ SVOBODE?
Najdi svoj prostor pod soncem.

Če imaš tudi ti idejo, ponudbo, sporočilo, ki ga v online svetu srčno želiš predajati ljudem, si izberi to pot. Pri tem ne izgubljaj časa, ampak sledi jasnim, preverjenim korakom.

Želim uvodni klic

Podarim ti brezplačen tečaj:

NAUČI SE pisati objave, KI PRODAJAJO izdelke in storitve

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.