Podcast epizoda #71: Če želiš rasti, se obdaj s pravimi ljudmi

Poslušaj na Spotify:

Poslušaj na Apple podcasts:

Poglej na YouTube:

Naj takoj razčistimo, ni pravih in nepravih ljudi, tu izraz »pravi ljudje« uporabljam v prenesenem pomenu. V tej epizodi namreč želim poudariti, da je ključno, s kom se obkrožimo, ko gradimo svoj online biznis.

Ne mislim torej, da so eni ljudje bolj pravi od drugih. Bolj imam v mislih to, da je za tvoj biznis zdravo, da se obkrožiš z ljudmi, ki imajo obute podobne čevlje kot ti. Ne nujno isto številko, ampak je pa pomembno, da so čevlji kar se da podobni.

Če imaš prijateljico, ki se gre offline biznisa, ti pa se greš online biznisa, ti bo sicer želela pomagati, ampak v resnici nima izkušenj, ki jih ti iščeš in ti ne more podati nasveta, ki bi ti pomagal.

Ona ne uporablja večdnevnih spletnih prodajnih dogodkov za prodajo, tudi ne ve, kakšne vse avtomatizacije si je fino naštimat za to, da se lahko ti posvetiš predvsem prodaji. Pa tudi ne ve, koliko časa je nek spletni tečaj smiselno prodajati. Naj si še tako želi, ti res težko pomaga. Ker pač nima obutih tvojih čevljev.

Veš, jaz imam dve zelo ljubi osebi v mojem življenju – ena je moja Mojca, ki me pozna dlje kot me pozna mož in ena je moja Nina. Mojca je po duši in srcu finančnica in mi v mojem biznisu res pomaga s tem, da drži roko nad mojimi financami. Tam imam tak red, da se mi bliska ko pomislim, kaj bi bilo, če Mojce ne bi bilo. Hvaležna sem ji za to pomoč do neba. Mojca tudi razume moj biznis. Mojo ponudbo v nulo obvlada.

Ampak Mojca mi ne more svetovati, katero prodajno kampanjo naj naredim v maju in katero čez poletje. Ker to ni nekaj, kar bi ona sicer počela. Sploh ne. In je zato takšnih stvari niti ne sprašujem.

Sprašujem pa o tem mojo Nino, ki pa je v online biznisu zelo zelo doma. Ima ogromno izkušenj, ima občutek in nos za to kdaj kaj ponuditi in kako in česa še nisem poskusila in zato se z Nino z veseljem pogovarjam o mojih vsakodnevnih izzivih v biznisu. Pa da se razumemo, nima vsak svoje Nine. Nine so res svetle izjeme, zato si ne beli glave, če v tvojem življenju ni Nine, ki bi se s tabo pogovarjala.

Obema sem izredno hvaležna in res se veselim vsega lepega, kar nas še čaka v življenju. Ampak kar ti želim povedati je, da me lahko ima Mojca neizmerno rada in mi želi z vsem srcem pomagati, pa mi ne more, ker nima obutih mojih čevljev.

Polagam ti na srce, dobro premisli, s kom se lahko pogovarjaš o tem:

  • kako prodati svoj spletni tečaj,
  • kako se lotiti naslednje prodajne akcije,
  • kako spremeniti kategorije vsebin na tvoji spletni strani,
  • kako poimenovati nov tečaj,
  • kdaj začeti in kdaj končati z oglaševanjem,
  • kako dolg naj bo novi spletni program.

Če nimaš te sreče kot jo imam jaz, da sem si v življenje priklicala mojo Nino, potem premisli, kje še vse lahko najdeš takšne ljudi, ki te bodo lahko razumeli.

Eno takšno krasno skupnost za online podjetnice in podjetnike sem ustanovila jaz, reče se ji spletno coaching članstvo brezpogojno odločeni.

Navijam zate.

Sanja


Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.