Podcast epizoda #20: Chat GPT – priložnost ali nevarnost?

Tako veliko govora je zadnje tedne o tem. Kar završalo je med nami. Nekateri se ga bojijo, drugi smo se ga razveselili. Jaz mu rečem ena velika pošastka, ki se od Googla razlikuje po tem, da nam Google vrne zadetke, med katerimi sami izbiramo, Chat GPT pa nam iz vsega, kar na spletu obstaja do leta 2021 pripravi odgovor, ki je že takoj uporaben.

Chat GPT oz. "Generative Pre-trained Transformer" je razvilo podjetje OpenAI. OpenAI je nepridobitna raziskovalna organizacija, ki se ukvarja s preučevanjem in razvojem umetne inteligence na različnih področjih, vključno z naravnim jezikom. Na voljo brezplačno ima pa možnost mesečne naročnine: 20$/m ki prinese večjo hitrost delovanja in prioritetni dostop do nekaterih funkcionalnosti.

Kako ga čim boljše izkoristiti? Vprašanja, ki mu jih postavljaš naj bodo: SPECIFIČNA, JASNA, RELEVANTNA.

Za kaj ga lahko uporabljamo? USTVARJANJE VSEBIN, PRODUKTIVNOST, MARKETING, TESTIRANJE, PODPORA STRANKAM, KREATIVNOST.

Kaj je nevarnost? Leno razmišljanje (lazy thinking).

Pred tem smo več razmišljali, sami izbirali kaj je tista informacija, ki nam je relevantna.

Zato naj ti Chat GPT da samo PRVI OSNUTEK. Dodaj svojo kreativnost, ne postani apatičen, ostani prisoten. Seveda uporabljaj, ampak ne po liniji najmanjšega odpora.

Če uporabiš PRVI OSNUTEK, tvoje vsebine ne bodo več izstopale!

Prinaša nam več časa, kaj bomo z njim?

Prihrani nam ure in ure časa, sprosti naš urnik in nam omogoči, da delamo to, v čemer uživamo. Podari nam največje darilo: ČAS. Ne boj se ga. AI je tu, da z nami ostane. Smo na prelomnici novega obdobja, zato si novo tehnologijo obrni sebi v prid.

Še vedno pa je ključno, da znaš komunicirati s svojimi sledilci, zato če še nisi, poglej brezplačen tečaj MAGNETIČNA FORMULA PISANJA OBJAV, ki prodajajo: https://sanjakrizan.si/magneticna-formula-za-pisanje-objav/

Navijam zate.
Sanja

 

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.