Podcast epizoda #18: Pogosta avtoimuna bolezen podjetnikov

Pred kratkim mi je stranka po coaching klicu poslala sporočilo: "Hvala, Sanja! Spet diham." Zdaj se najbrž sprašuješ, če sem se začela ukvarjati z zdravljenjem? V resnici ne. Je pa res, da med podjetnicami razsaja ena zelo huda avtoimuna bolezen, ki se ji reče - "sajbošlo".

Kaj so simptomi?

  • Pogosta močno navdahnjena jutra, ko se zdi, da je cel svet tvoj in že kuješ načrte za čisto nov program, tečaj ali webinar in že pišeš tekst za pristajalno stran, za oglase, objave ...
  • Čisto zabasan koledar, ampak še vedno se čuti prostor, da vanj vtakneš še eno dodatno aktivnost - mogoče webinarček, tečajček, brezplačniček (o pomanjševalnicah v naslednji točki).
  • Uporaba pomanjševalnic za aktivnosti, ki sicer zahtevajo vsaj en mesec objav na socialnih omrežjih, en mesec email marketinga, kar nekaj vlaganja v oglase, dizajn, landing. Pomanjševalnice nam dajo tak poseben občutek, da bo vse skupaj zelo na izi.
  • Občutek, da se bo svet podrl, če isti trenutek ko se ideja rodi v glavi, idejo ne spraviš v objave, webinar, tečaj in se na glavo vržeš v nekaj na videz podobnega temu, kar je bilo doslej, v resnici pa delaš vse na novo.
  • Misel na to, da bi ponovila prodajne aktivnosti iz prejšnje akcije se ti zdi strašljiva in zato si raje vsakič izmisliš nekaj čisto novega. Ker kaj si bodo pa mislili sledilci.
  • Vsako leto zalaufaš vsaj 2 do 3 nove ponudbe, ki zahtevajo ogromno dela in še ne prinesejo dovolj prihodkov.

Simptomi se ne pojavljajo nujno vsi naenkrat. Včasih so vsi prisotni, včasih samo eden. Ampak najmanj en od simptomov je prisoten ves čas.

K sreči obstaja zdravilo za vse to: jasna struktura vodenja online biznisa. Predpogoj, da se v loku izogneš bolezni je planiranje. S tem se izogneš ne samo tej bolezni, ampak tudi burn outu, ki čez čas sledi tej bolezni.

Ko so aktivnosti splanirane, je veliko manjši potencial, da se v nas zbudi "sajbošlo" sindrom. Planiranje tudi prinese mir v srcu in pogosto briše potrebo po tem, da ujamemo vsak shinny object, ki pride mimo.

Pa še nekaj je - če sami planiramo, se nam zdi, da je vse mogoče. Saj veš - "sajbošlo". Plan bo zagotovo preveč nabasan, koledar bo pokal po šivih. Ko pa nekdo od zunaj pogleda, nekdo, ki mu je mar zate, potem ZAČNEŠ PONOVNO DIHATI.

Tu sem, da ti podam roko. Za Online biznis akademijo se lahko prijaviš na čakalno listo (https://sanjakrizan.si/online-biznis-akademija/) in te obvestim takoj, ko bo možno vstopiti, tam se učimo tudi planiranja aktivnosti – na takšen preprost način. Samo tako se lahko izogneš tej zoprni bolezni.

 

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.