Podcast epizoda #9: Multitasking ne prinaša nagrade

Na kaj pomisliš, ko ti rečem multitasking? Najpogosteje slišim – to pomeni, da več stvari delam naenkrat. In to uspešno. To povemo s takšnim ponosom, da tistim, ki tega ne počnejo, zbudimo vsaj malo zavisti.

Veš zakaj to vem? Ja, prav ugibaš. Točno zato, ker se je tudi meni včasih fajn zdelo nositi takšno medaljo. Danes vem, da sem bolj kot na multitasking medaljo ponosna na to, da sem ozdravljena multitaskinga. Ne vem, kako je s tem pri tebi, a vem, da je vredno na multitasking pogledati tudi drugače.

Pišeš objavo, obenem pa poslušaš webinar in otroku kimaš, da je naredil krasno ladjo iz Lego kock, medtem se kuha juha in odgovarjaš na sporočilo, ki ti ga je poslala stranka?  Se ti to zdi znano? Meni, zelo. To je bila moja realnost. In bila sem ponosna. No, danes nisem več.

Zame je namreč z leti postala zmaga to, da se zmorem posvetiti samo eni nalogi in se ji 124% predati. Kaj mi je to prineslo? Zgodilo se mi je točno to, kar si misliš – naenkrat sem v življenju imela še manj časa kot prej. Zato je moj multitasking zdaj popolnoma drugačen. Zame je danes multitasking to, da se več t.i. mojih nalog opravi brez da sem jaz tam.

Torej da nekdo za nas skuha takšno in še boljšo hrano, kot bi jo jaz, nekdo enkrat na teden uredi naše stanovanje nekdo pripravi novičke in vsebine v spletnem članstvu, nekdo ureja moje maile itd. Jaz pa ta čas na fotelju, s slušalkami na glavi in glasbo v ušesih? Ah ne. Jaz rada delam to, kar delam. Rada sem coachinja za podjetnike in podjetnice, ki svoj biznis gradijo na spletu.

Prav zanima me, kako se ti znajdeš istočasno na več frontah? Morda pa danes to poslušaš zato, da ponovno premisliš, če je multitasking nekaj, na kar si res z vsem srcem ponosna ali v resnici ne. Za multitaskig si sami obešamo medaljo, ne obeša nam je nihče drug. Zato je morda čas, da si obesiš medaljo – 149% prisotna.

Navijam zate.
Sanja

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.