Podcast epizoda #10: Koliko prostih dni ti pripada?

Ko smo na samostojni poti, imamo lahko neomejeno dni dopusta, ne? Mi, ki imamo biznis postavljen tako, da je vseeno kje delamo, le da imamo dostop do interneta, pa smo sploh praktično vedno na dopustu.

Če pogledam svoj biznis – delam res lahko od koderkoli. Lahko potujem, menjam lokacije in moj biznis nemoteno laufa. Ampak to je obenem tudi največja past. Ker se zdi, da tako ali tako lahko delaš od koderkoli, si čisto zares pogosto ne vzameš dopusta, časa za popoln odklop.

Druga velika past tistih, ki smo na svoji srčni poti pa je, da se ne ustavimo, ker se nam sploh ne zdi da delamo. Če primerjam svoj biznis s tem, da sem prej delala v korporaciji – mi je danes, iskreno priznam, v veliko večji užitek moje delo. S tem, kar počnem, učim, ljudem prinašam lepše življenje in zato se težko zares ustavim.

Dejstvo je, da tudi če res uživamo v tem, kar počnemo, potrebujemo odklop, odmor, oddih, odmik. Če si govorimo, da to ni res, si mečemo pesek v oči. In ko to vemo, je pomembno, da se zavedamo dejstva, da nas nihče drug ne bo poslal na odklop kot mi sami.

Mogoče ti bo moj recept za to kaj pomagal – jaz sem se odločila, da imam dopust NAJMANJ takrat, ko imata otroka šolske počitnice. Pred počitnicami se običajno pripravim na svojo odsotnost – predvsem mailinge in objave za socialna omrežja, potem pa se lahko res prepustim prostim dnem in uživam.

To pomeni jesenske, božične, zimske, prvomajske in seveda poletne počitnice. Vem, sprašuješ se, če tudi poletne – ja, vsaj en mesec se odmaknem od vsega, en mesec pa potem delam na minimalnih obratih.

Polagam ti na srce, tudi če si na svoji poti je pomembno, da si vnaprej načrtuješ proste dni. Naj to ne bo samo poleti in ob praznikih. V resnici so šolske počitnice super orientacija  za to – koliko počitnic vsi mi potrebujemo. Želim ti čim več zavestnih odklopov od vsega, kar počneš, četudi s srcem.

Navijam zate!

Sanja

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.