Poslušaj na Spotify:

Poslušaj na Apple podcasts:

Poglej na YouTube:

Si tudi ti med tistimi, ki si kdaj pa kdaj rečemo – joj, pa a kdo sploh bere moje objave? Nobenega odziva, nobenega lajka, nobenega srčka. Da o komentarjih pod objavami sploh ne govorim. Ta epizoda govori točno o tem in ti pomaga premagati ta občutek in doseči večji odziv sledilcev.

Najprej naj ti povem, da se odnosi in povezanost s sledilci težko zares merijo s številkami. Da so včasih statistični podatki irelevantni in da nam o tem, kako zelo spreminjamo življenja ljudi, kako spreminjamo ta svet – včasih ne povedo ničesar.

Če nekdo ni stisnil srček, ali pa komentiral, ne pomeni, da se ga naša objava ni dotaknila. Ne pomeni, da morda pri nas ni našel potrditve, ki jo že tako dolgo išče. Ne pomeni, da ni šla dobra volja od ene sledilke še do petih drugih ljudi in še naprej kot snežna kepa. Ne pomeni, da ni nihče prebral.

Vedno, res vedno, je nekje nekdo, ki bere tvoje objave, maile. Tudi če ne odgovori, tudi če ne lajka. Tudi če se ti ne sanja, da ga tvoj zapis navduši. Tudi če niti ne pomisliš, da si nekomu navdih.

Vedno nekdo bere. Vedno.

Zato takrat, ko si rečeš “saj tole moje pisanje nima smisla”, se raje spomni, da je vedno nekje nekdo. Ki točno v tistem trenutku potrebuje tvoje misli, tvoj zapis, tvoj pogled.

Kaj pa lahko vseeno narediš, da se bolj lahkotno povežeš s svojimi sledilci?

  1. Naj ti bo mar za njihov odziv.
  2. Jasno jim povej, kaj si želiš.
  3. Ne vabi, da javno pišejo o težkih temah.
  4. Povej jim dovolj o sebi.

Kaj torej narediš naslednjič, ko pomisliš, da tvoje objave in maili nimajo smisla? Spomni se, da je vedno nekje nekdo, ki potrebuje prav tvoj zapis. In naj to ne bo izgovor, da prenehaš pisati objave, prenehaš pošiljati maile.

Navijam zate.
Sanja

Želim uvodni klic

Podarim ti brezplačen tečaj:

NAUČI SE pisati objave, KI PRODAJAJO izdelke in storitve

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.