Kaj imata skupnega koriander in poslovni uspeh?

Zakaj bi se učili na svojih napakah, če je nekdo drug te napake že naredil in nas zna ustrezno usmeriti, ne da bi okusili bolečino? Včasih ne gre. Včasih se dejansko moramo naučiti na svojih napakah. Toda če želimo, da se to ne bi prepogosto dogajalo, potem se moramo naučiti prositi za pomoč, pa če gre za pripravo okusnega obroka ali pa doseganje poslovnega uspeha.

Lep primer pomoči, ki si jo sama rada poiščem, je namreč kuhanje. Hrano lahko pripravimo na 1000 in 1 način. Lahko pa jo pripravljamo vedno enako. In ker rada poskusim tudi kaj novega, pogosto pobrskam za kakšnimi recepti, ki v našo prehrano vnesejo svežino in drugačnost. In ker pripravljam hrano za naju in za otroka, sem svojo kuharsko domišljijo nadgradila na portalu Boobeefoodee – zabavni in zdravi recepti za aktivne mame. Res mislite, da bi ob vsem, kar se mi trenutno dogaja v življenju, v svojo kuharijo samioniciativno vključila žefraniko? Ali pa koriander? Ali pa majaron? Ne. Vsi moji obroki bi bili začinjeni z baziliko, origanom in mogoče rožmarinom. Danes zasedba začimb v mojem predalu daleč presega ta trio. Zakaj? Ker sem poiskala pomoč. Ker sem si dovolila v svojo kuharijo spustiti znanje nekoga, ki živi za začimbe in zdravo prehrano – kdaj in zakaj bi se morala sama čisto od začetka ukvarjati s tem, če to namesto mene odlično opravlja nekdo drug? Zakaj bi sama ugotavljala, katera začimba in katera stročnica dodata enolončnici piko na i? Ni mi treba. Zato sem si izbrala nekoga, ki to naredi namesto mene točno tako, kot si želim.

In tako je z vsemi področji našega življenja. Pa naj gre za kuharijo, ukvarjanje s športom ali pa posel. Sama imam zelo globoko zakoreninjen vzorec, da pomeni iskanje pomoči jasno znamenje nemoči. In pogosto sem se iskanju pomoči izogibala. Prav spomnim se zapravljenega časa, ko sem sama hotela najti rešitev, kljub temu da sem vedela, da je oddaljena le klic stran. Če bi prosila za pomoč, bi zelo verjetno občutila sram, nemoč, pokazala bi svojo ranljivost in še kaj bi se našlo. Skratka, nič dobrega. Zato mi je bilo lažje ne prositi kot pa prositi za pomoč. Nekaterim je sposobnost prositi za pomoč prirojena, drugi se moramo tega naučiti. In ko sem se naučila poiskati pomoč takrat, ko jo potrebujem, sem se naučila tudi prepoznati, kdaj lahko nekomu sama pomagam.

Ko sem se sprostila in si dovolila nekatera področja v življenju podpreti s pomočjo terapevtov, trenerjev in drugih strokovnjakov, sem odkrila tudi svoje poslanstvo. Prepričana sem namreč, da lahko ljudem pokažem, kako je mogoče v življenju najti tista področja dela, ki nas iskreno veselijo in se jim znamo srčno predati, pri tem ustvarjati odlične prihodke, sebe ohranjati v zdravem ravnovesju in uživati življenje. Vse to lahko uspe vsakomur, ki si to želi, seveda ob ustreznem pristopu, znanju in podpori. Moje izkušnje namreč kažejo, da lahko podpora mentorja v poslovnem življenju odigra ključno vlogo, ob tem pa se sreča in zadovoljstvo v poslu preneseta še na druga področja življenja. Ko si namreč podjetnik dovoli sprejeti strokovno podporo, dobi njegov posel čisto drugo perspektivo. Včasih stranko pripeljem do tega, da se v svoj posel ponovno zaljubi, včasih omogočim narediti naslednji korak v poslu, v katerem ponovno najde tisto pravo strast, ki ga je pripeljala do poslanstva. Včasih pa enostavno skupaj poiščeva poslanstvo in prihodnje korake, odločitve načrtujeva glede na srčni izziv. Na vaši poti vas torej lahko podprem, če le začutim, da ste pripravljeni sprejeti pomoč in si želite naslednji korak narediti drugače. In ko bova začela sodelovati, bo vaš poslovni izziv gotovo začinjen z več kot samo tremi začimbami. Pa dober tek!

Želim uvodni klic

Živjo!

Prijavi se za dostop do tečajev, za urejanje nastavitev plačil, članstev ter pregled preteklih naročil.